Redan CSN!

Det verkar ju verkligen som om alla varit emot mig i veckan. Både Bokus och CSN. Men nu är jag vänner med dem båda för igår fick jag ett mail från CSN där de skrev jag visst hade tillräckligt med poäng att det blivit något tekniskt problem hos dem. Men nu hade de iallafall beviljat mig studiemedel. Så nu har jag lämnat min studieförsäkran, och då är det bara för dem att betala ut pengarna.

Slutet gott, allting gott.

Ta tillbaka min bok!

Följetongen om boken som jag skulle köpa på nätet fortsätter. Innan har jag skrivit Del 1 och Del 2. Häromdagen fick jag iallafall min bok, eftersom det blivit något tekniskt fel i deras system och den inte blivit avbokad. Men nu vill jag ju inte ha den längre eftersom jag köpt den i Medicinska Bokhandeln redan. Så imorgon ska jag packa ihop den och lägga den på postlådan är det tänkt. Så många turer det kan bli av en sådan liten sak.

Höstterminen avslutad på riktigt!

Igår fick jag tillbaka min tenta med ett GODKÄNT resultat. Det är så vansinnigt skönt. Var ganska orolig innan och kände mig inte alls säker på att jag skulle klara den. Men det gjorde jag och nästan alla av dem jag umgås med i klassen klarade den också.

Så nu lägger jag hösten och det första året på läkarprogrammet på hyllan. Bokstavligt talat. Jag har nämligen lyft upp pärmarna på översta hyllan och tänker inte ta ner dem därifrån förren det är dags för preklintenta. Det är en megatenta som vi skriver efter de två första åren, och då är den på allt vi lärt oss dittlills.



Den här veckan har det varit ganska mycket. Det har varit intensiva dagar med plugg även på kvällarna. Vi bestämde oss för att gå på bio igår och då blev det lite sent så idag har jag verkligen varit trött. Vi såg "The curious case of Benjamin Button". Den handlar om en man som föds som gammal och blir yngre för varje dag som går. Den var nästan tre timmar lång men kanonbra, verkligen värd att se.

Är du en boknörd?

Hittade ett roligt test på nätet idag. Gör det du med och skriv svaret i mitt kommentatorsfält. Nu ska jag dyka ner i en av mina tjockare böcker.


Ge mig en bok!

Förra veckan skrev jag om en bok som jag beställt på internet och som levererades väldigt långsamt. Eller snarare bearbetades. I fredags fick jag ett mail där det stod att ordern var försenad men att jag naturligtvis kunde avbeställa den.

Bra, tänkte jag, skickade ett avbeställningsmail, och bestämde mig för att köpa den i Medicinska bokhandeln ändå. (Fast det är 50 spänn dyrare). Idag kollade jag min mail. Då hade jag fått ett svar från kundtjänst att min order var avbokad och ett annat mail där det stod att ordern nu hade skickats. Det första mailet var skickat fyra timmar före det andra. Hur ska de ha det egentligen?

Trött på alla turer hit och dit gick jag och köpte en bok. Nu ska det läsas.



Nervsystemet och jag ska umgås i en hel månad till...

CSN -in my heart!

Jag har lite följetonger här i bloggen. Den ena är den där boken jag beställt och som inte kommer. Den andra startar idag och den handlar om CSN. (Inte att förväxla med CNS som står för Centrala Nervsystemet, det jag pluggar just nu)

Många studenter har någon slags hatkärlek till CSN. Man gillar dem för att de faktist ger en pengar. Och man ogillar dem för att pengarna ändå inte räcker till. Men de senaste dagarna har jag upplevt ett annat slags ogillande mot CSN hos mig själv, nämligen frustrationen. Så här har förloppet gått till.

Nov 2008: Jag söker studiemedel för våren. Får svaret att "dina studieresultat är inte tillräckliga". Just det ja, jag har inte fått alla poäng än, tänker jag och väntar en månad.

Dec 2008: Jag söker studiemedel för våren. Får svaret att "dina studieresultat är inte tillräckliga". Va? Har poängen fortfarande inte kommit in. Jaja, det är väl bara att vänta.

Jan 2009: Jag söker studiemedel för våren. Får svaret att "dina studieresultat är inte tillräckliga". Nej, nu måsta jag kolla upp det här. Jag kontrollerar med både min kursadministratör och på LADOK och ser att jag visst har tillräckliga poäng. Skickar mail till CSN. Väntar på svar.

To be continued...

Nytillskott!

Bestämde mig för att nu får det vara slut på detta dåliga bloggande och dags för tempot att skruvas upp lite. Kom precis hem från skolan. Hade föreläsningar idag mellan 9 och 16. Snacka om att vara fullproppad. Under föreläsningen fick jag iallafall ett trevligt SMS om att jag hade ett paket att hämta ut. Och nej, det var inte min försenade bok. Mer om den i nästa inlägg, utan mina muggar jag beställde för en vecka sen. Så nu sitter jag här hemma och dricker kaffe ur en ny fin mugg.



Ikväll är det tvätt och plugg som gäller annars. Inte så värst spännande men det är ju bara måndag.

Räddar världen -en hjärna i taget

Det har visst varit skralt med inlägg här det senaste med nu kommer ändringen. Veckan har varit fylld med diverse grejer bland annat presentation av vår kristna skolgrupp Fokus på kåren, kvinnokonferanse i kyrkan, besök av min goda vän M, gudstjänst, och två MR-undersökningar. Jag är med i en forskningsstudie som undersöker "Känslors biologiska grund". Förra våren fick jag fylla i en enkät och lämna blodprov. Det skrev jag om här. Denna gången skulle jag genomgå två MR (Magnetkamera)-undersökningar och samtidigt kolla på olika bilder som skulle framkalla olika känslor hos mig. Ganska spännande. Men det var jobbigt att ligga helt still i över en timme, snacka om att vara stel efter.

Hursomhelst tänkte jag ikväll bjuda på en bild av min egen livs levande hjärna. Jag fick nämligen en DVD med bilder med mig hem.



Här ser man storhjärnan, med den högra och vänstra loben och ventriklarna i mitten av varje. Under den sitter lillhjärnan och där under kan man skymta hjärnstammen med de översta nackkotorna runt. På högra sidan är en del av mitt öra.

Det är allt jag tänker bjuda på idag. God natt!


Lång väntan...

På vårt Campus finns en kanonbra bokhandel där jag har köpt de flesta av mina böcker. Dock har jag hört vissa rykten om att det är billigare på nätet. Så nu när jag skulle köpa en ny bok, letade jag upp den billigaste och beställde. Bara några timmar efter beställningen bekräftade de min beställning. Sen började de bearbeta den. Och det har de gjort i en vecka nu. Jag har börjat fundera på vad de egentligen gör. Här är mina förslag.

  • De håller något slags avskedskalas för boken. De får trots allt aldrig se den igen.
  • De retas med mig eftersom jag var så snål och beställde den billigaste.
  • De tror att jag inte behöver den förren om flera månader.
  • De ser till att slita (bearbeta) den lite innan de skickar den till mig.
  • De ligger alltid en vecka efter med beställningarna och tänker då rakt inte arbeta in det.
  • De tycker om att fika.
Nu kom jag på att det kanske är en kombination av alla dehär. Vilket gör att det kommer att dröja ännu längre innan jag får min bok. Och jag som längtade efter en tjock neurologibok att förlora mig i!

Så var ledigheten slut...

Jag har haft tre kanonhärliga dagar där jag har försökt att njuta av varenda ledig kvart. Fredagen började med upprensning av alla mina papper, jag skickade iväg några mail och gjorde det fint här hemma. Sen på kvällen var det ett gäng glada och lyckliga studenter som åt pizza här hemma innan vi drog iväg till puben på MF. Det var kanontrevligt att bara hänga och prata halva natten.

Igår tog jag mig in till stan, för första gången sen jag kom tillbaka hit efter jul för att shoppa. Det blev lite kläder och en fint armband.



Armbandet är min egen tentapresent. Man är faktist värd en sån även om man inte har klarat tentan. Jag har fortfarande tolv långa dagar kvar tills jag får veta någonting.

Igår kväll åkte jag till kyrkan och det var många kända ansikten där. Så skönt att man slipper lära känna nya människor vart man än kommer. Jag minns hur det var de första månaderna jag bodde här.

Idag på morgonen åt jag och J frukost på ett café inne i stan. Ganska billigt och väldigt gott. Vi kom innan de öppnade men de var snälla och släppte in oss. Så vi fick nybakat bröd men nypålagt pålägg. Sen gick vi till kyrkan och efter det var det fika med efterföljande lunch på stan. En riktigt klassisk söndag.

Sen var jag tvungen att åka och handla. Kylskåpet nästan ekade. Jag hittade billigt kött på extrapris så veckans matlåda blev köttgryta med ris. Mums.

Nu ska jag bara slappa resten av kvällen och ladda för morgondagen. Ny termin, nya möjligheter.

Tentan över -Jag är fri!

Idag har jag skrivit min efterlängtade hatade osäkra jobbiga stora spännande tenta. Det gick väl lite sådär, får se om det räcker till ett godkänt.

Hursomhelst är jag FRI i tre hela dagar. Då kan jag göra vad jag vill utan att ha dåligt samvete över att plugget väntar. De är så smarta på det här stället. Tre dagar ledigt mellan dessa två terminer och tre månader ledigt i sommar. Kanon.

Imon ska jag bara göra saker som jag själv vill, som att åka till stan en runda, städa lite och på kvällen kommer ett gäng klasskamrater. Vi ska köpa pizza och säga lite farväl till en som ska byta och börja i Umeå istället. Tråkigt för oss men ltie bra för henne.

Tjo flöjt!

Ännu fler jubileum...

Idag är en bra dag. Jag är väldigt glad fast jag vet inte riktigt varför. Kanske för att det börjar bli ljusare utomhus. Eller för att jag har varit duktig och suttit och pluggat hela dan och fått ganska mycket gjort. Bara en pluggdag kvar till tentan nu och vi får väl se hur det går. Men helgen som kommer ska bli så skön och så ledig. Eller ledig och ledig, listan med saker jag ska göra fylls på i ganska rask takt men det är bara såna där lediga saker jag ska göra. Som att städa och köpa saker för mina julklappspengar.

Sen är det en annan sak som händer idag. Jag firar ett år i min lägenhet och ett år på läkarprogrammet.  Söndagen den 13 jan 2008 var jag hemma i min lägenhet själv för första gången och packade min skolväska och kolloväskan till dagen därpå. Snacka om nervigt. Så här såg det ut hemma hos mig då:



Det är inte så städat här hemma just nu så det blir ingen dagsbild. Får bli en annan gång. Nu ska jag plugga en stund till tror jag...

Ordförståelse

Lördag och jag är så osocial som jag bara kan. Tentaplugg i yttersta bemärkelse eftersom jag försöker att utnyttja varje minut jag är vaken. Passade på att ringa hem idag när jag ändå gick till skolan. Nu bloggar jag samtidigt som jag dricker kaffe. Ikväll ska det pluggas lite till. Jag har infört en ny term. Posttentamen. Den används när man pratar om saker som man ska göra efter tentan. Jag har börjat skriva en lista med saker som jag ska göra nästa helg. Oj, vad skönt det ska bli.

I torsdags hade vi vår sista föreläsning för denna termin. (Jag börjar min nästa termin nästa måndag). Den handlade om hur svårt det är att bli svensk. Föreläsaren pratade om hur svårt det är att lära sig svenska. Att när man väl har lärt sig grammatiken och orden så ska man betona orden olika för att få olika betydelse på dem. Som tillexempel tomten och tomten. Och anden och anden. Och vägen och väggen. Och hur lätt man läser "Ska vi bada naken?" istället för "Ska vi badda nacken?" Eller hur man förstår alla våra sammansatta ord. Försök själv att förstå ordet bidragsförskottsärende. Bi är ett djur som sticks, drag kan ha flera olika betydelser bland annat något man fiskar med osv.

Det bästa var ändå den här lilla dialogen:
Kan jag ställa paraplyet här?
Nej, ställ det i stället istället!



Nu ska jag ge mig ikast med blodcellerna.

Grattis tildamej!

För två dagar sen fyllde bloggen ett år. Hipp Hipp Hurra!!

Min ledighet i bilder...

Det är väl på sin plats med ett inlägg nu kanske? Två snabba veckor har gått sen sist och både jul, nyår och bröllop har passerat. Jag är tillbaka i stan igen och har startat nyåret med en dag på vårdcentralen. Jag har hunnit med en runda till Ica också för att fylla på det ekande kylskåpet. Nu sitter jag och väntar på att det stora lusten till att plugga ska falla på mig. jag har en vecka kvar till tenta och nu är det högsta växeln som gäller. Men först en liten tillbakablick på de veckor som gått. Denna gång i form av bilder.


Dagen före julafton var det dags för det klassiska tomtetåget i Smålandsstenar. Lika hemligt som vanligt. Eller kände jag igen någon kanske?


På julafton var det traditionsenligt Dopp i grytan hos mormor. Här är en ganska häftig bild på granen, med brorsan bakom kudden.


Kvällen spenderades som vanligt hemma i Galtås och iår fick jag leka tomte. Lägg särskilt märke till ylletofflorna på fötterna. Det var så kallt i Småland. Överallt jag kom så frös jag och värst var det på mitt rum. Jag vill ha 21 grader när jag ska sova, inte 17...


Under veckorna blev det också några promenader. Här är en frostig taggtråd på annandagen.


Detta är världens sämsta bild på ett kanonroligt nyårsfirande. Vi var i en liten by någonstans utanför Hestra hos en av mina gamla klasskompisar. Det var så skönt att bara komma till ett ställe där allt var fixat. På bilden börjar det närma sig tolvslaget och vi har begett oss ut för att skjuta in det nya året. Välkommen 2009!


I fredags kom dagen som jag och J hade väntat på länge. Dagen när vi fick duka borden till bröllopet. Dagen då vi fick förverkliga våra drömmar. När bilden togs var klockan 23.00 och vi var äntligen färdiga och faktiskt ganska nöjda. Dagen efter behövde vi bara sätta i rosorna i bågen innan det var dags att åka till kyrkan där...


...de två bästa fick varandra. De var så fina och vigseln var kanonbra.


Efteråt följde en hejdundrandes fest. En supersnygg brud kikar fram genom bågen. Kan det bli bättre?

Nu tog bilderna från julen slut, men det hanns ju med mer än så här. Det har varit jättesköna veckor hemma och nu kan jag ta nya fräscha tag mot mitt mål, en avklarad utbildning.

Och så ska jag ta tag i att bli lite bättre på att uppdatera här...

RSS 2.0