29 maj

Dagen som jag väntat på hela våren.

Och nu är det dags för det allra sista rycket. Kaffet är snart klart och tillsammans med det ska jag gå igenom allt en gång till har jag tänkt. Läget känns ganska bra men man ska nog inte säga för mycket. Men redan nu finns en lättnadskänsla över att jag inte kan göra så mycket mer åt saken. Det är bara att sova ordentligt och göra sitt bästa imorgon. Dagen till ära är det ju en irakiska konferans här i Stockholm också. Hoppas alla mina klasskamrater vet om det så de åker i god tid. Sen ska vi ju få ett fantastiskt tentaväder också. 24 grader och sol. Och vi som ska sitta inne hela dagen. Tack för den.

Befrielse och hemresa väntar alltså till helgen och sedan sommar!

En dag kvar till tentan. Imon gäller det!

Oj..

Vad tyst det var här...

Har liksom inte riktigt tiden

Två dagar kvar till tentan

Knasigheter...

Plugg, plugg, plugg. Vad ska jag annars göra? Ja, det finns ganska mycket att hitta på. Igår var brorsan här på kvällen. Han skulle ta med sig en väska hem åt mig så jag slipper ta allt på tåget nästa vecka. Vi åt pizza och pratade. När vi drack kaffe ringde jag hem en runda och min lillebror svarade.

Han: Hej!
Jag: Hej, hur är läget?
Han: Bra. Hur är det själv?
Jag: Jo, bra. Jag dricker kaffe med min bror.
Tystnad
Han: Karl då eller?

Ja, vem annars skulle det vara? Jag har ju bara två syskon. Senare när brorsan skulle åka så tittade jag runt i lägenheten och frågade om han hade fått med sig allt. Jag tänkte att det vore dumt om han glömde något hos mig. Jag gick med ut för jag skulle ändå till soprummet. När jag kommer tillbaka till lägenheten igen och sätter mig vid skrivbordet ser jag att min väska står kvar på sängen. Han hade glömt det viktigaste. Det var bara att ringa och be honom vända.

Snart kommer två vänner hit och vi ska fika och ha det mysigt. Och senare ikväll kommer min vän S som ska stanna här i nästan en vecka. Hon ska också plugga till en tenta så vi vet vad vi ska sysselsätta oss med i helgen.

Våren, vart tog du vägen?

En helt klart berättigad fråga så här bland alla molnen. Idag har det i alla fall varit lite bättre än i helgen då det bara regnade. Men var gjorde väl det när man fick spendera söndagen med gamla och nya vänner och möten och taco. Vi startade i kyrkan kl 11, tog en kyrkfika på det innan vi begav oss ut på stan en runda. en fika på MC och lite mera stan för att sedan laga tacos hemma hos några tjejer. Sedan begav vi oss ut till Hovet där vi och 1000 andra fick vara med om en fantastisk kväll. En bra talare tillsammans med några lovsångsledare kan inte bli så mycket mer än fantastisk. Allt gick under namnet Passion och det är en världsturne som ska åka runt till 16 stora städer de närmsta månaderna.



Och så var det måndag igen och dagarna bara rullar på. Ännu ett projektarbete har startats och muntlig redovisning är på torsdag. Fick ett mail idag om att våran grupp måste hålla redovisningen på engelska eftersom vår lärare inte förstår svenska. Ibland gillar man inte att man läser på Karolinska. Allt är så internationellt. Och problemet är att jag inte är så internationell.

Idag har jag hunnit med matinköp, ett besök hos frisören och matlådalagning. Dessutom ett samtal med farfar som fyller år idag. Imon kommer brorsan och på onsdag kommer en kompis. Nu måste jag snart ner till tvättstugan.

Var det denna veckan jag skulle plugga till tentan?

10 dagar kvar till tentan!

Hur glad kan man bli för en bunke?



Ända sedan jag flyttade har jag tänkt att jag skulle köpa en bunke att baka och göra andra smeter i. Jag har haft en men den har varit för liten. Och i torsdags kväll skulle jag göra chokladbollar att ha med mig till skolan dagen efter. Vi skulle ha en redovisning och brukar fira med något hembakat. Men när jag hällt i alla ingredienserna och skulle börja knåda degen insåg jag att bunken var för liten. Allt bara åkte över kanten när jag grävde med mina fingrar. Det var då jag tänkte att nu får det vara nog och igår drog jag in till stan och köpte en ny bunke. Nästan en sådan jag tittat på förut men aldrig köpt. Och igårkväll kände jag hur glad jag var över min bunke. Jag kom på mig själv att gå och småle över denna svarta sak. Och idag invigde jag den genom att göra en pannkakssmet. Och det gick finemang. Förutom att de knappt gick att steka för att min stekpanna är dålig. Undra om man blir lika glad för en stekpanna?

Puh!

Har precis städat av min lägenhet och det behövdes verkligen. Och det är alltid lika skönt när det är gjort. Annars har dagen inte varit så spännande. Vi jobbade med vårat projektarbete om Levern som ska redovisas imorgon. Jag är ganska säker på att vi blir godkända. Och sen hade vi lite information om tentan också. Vi fick bland annat se statistik på hur de som har gjort den innan har klarat den. Snittet låg på 85 %. Jag känner mig inte säker men ganska lugn. Det är ju trots allt två veckor kvar.

Nu ska jag strax iväg på hemgrupp. Vi är ett gäng från kyrkan som träffas varje torsdag. Jag har bara varit med en gång innan men då var det väldigt trevligt.

14 dagar kvar till tentan

Den typiska vårdcentralpatienten

Kvinna i 40-årsåldern söker läkare på vårdcentralen för lite diffusa symtom. Trötthet, sömnlöshet, orkeslöshet, ont i huvudet, tryck över bröstet, mm.

Läkaren börjar gräva lite i vad orsaken kan vara. Tar blodtryck och kollar pulsen. Lyssnar på hjärtat. Allt normalt. Frågar vad hon jobbar med? Något administrativt. Inte riktigt heltid, man ska ju hinna med barnen också. Hur går det med barnen? Jo, bra. Men det blir ju mycket skjutsande och de ska ha med sig allt de behöver till skolan och så där. Mycket fritidsaktiviteter? Ja, barnen har ju det och jag vill att de ska ha det. det är viktigt att de får göra det som de tycker är roligt. Hur är det med mannen då? Jo, det är bra. Han jobbar mycket och sen spelar han golf ganska mycket. Det är nog jag som gör det mesta hemma och med barnen och så. Jag har kollat att det inte är något med hjärtat. Vad tror du själv att det är? Ja, jag är ju väldigt stressad. Jag kanske borde ha lite mer tid för mig själv. Och min man kanske kunde hjälpa till lite mer där hemma också.

Ja, vad säger man? Ibland kan patienterna bota sig själva.

image42

En annan typisk patient är en ganska ung person som kommer in och är förkyld. När började snuvan? Ja, det kom väl för fyra dagar sen och igår var det riktigt illa, det var därför jag ringde. Ok. Men det är bättre idag då? Ja, det är det. Det var värst igår. Ja, vi kan ju ta ett blodprov så får vi veta om du har någon infektion. Gå ut och sätt dig och vänta. Nja, jag tror inte att jag hinner det. Jag måste iväg och träna. Ska du iväg och träna? Med den förkylningen? Ja, kan man inte det?

Hagaparken - I like!

Idag efter gudstjänsten och kyrkfikat var vi ett gäng som begav oss ut till Hagaparken. På vägen dit svängde vi förbi en mataffär och inhandlade engångsgrill och korv med bröd. Och man kan väl säga att vi inte var ensamma där precis. Det var inte bara vi som ville spendera eftermiddagen ute i solskenet. Men korven blev god och löken ovanpå var inte dum den heller. Sämre kan man ha det.

Nu väntar en ny vecka med nya utmaningar!

Ännu en vecka...

Hoppsan, också hade en hel vecka till förflutit. Och nu börjar det nästan bli ont om dem. Om exakt tre veckor är det sommar för mig. Vilket också betyder att det idag är 20 dagar kvar till tentan.

Idag har vi haft dugga, en slags minitenta, på ett av avsnitten i kursen vi läser nu. Det gick galant, jag klarade godkäntgränsen med bra marginal. Vi skrev den på förmiddagen efter en picknick i det gröna med matlåda gick vi för att rätta den. Schysst att kunna rätta sitt eget prov. Läraren som var där och hjälpte oss sa något väldigt roligt. Hon ska nämligen kolla igenom dem sen och rätta upp eller ner vårat poäng. Men hon tänkte minsann bara kolla igenom dem som låg mellan 11 och 19. Godkäntgränsen var 15 av 30. Va bra, tänkte jag och satte 25 på mig direkt. Nej. jag bara skojar, det gjorde jag såklart inte men tanken slog mig.

image41

Glad var jag i alla fall när jag gick därifrån. Eftermiddagen spenderades på en parkbänk nere vid vattnet tillsammans med en bok. Solen var såklart också där. Annars hade nog inte jag gått dit. Och om hon är framme imorgon med så blir det nog ett till besök där nere.

Fredagen spenderas bland annat med Så ska det låta, men givetvis så här lite senare och på SVT Play. Sånt är livet för den utan TV.

Tillbaka igen...

Nu har det visst varit tyst här ett tag men det har ju inte direkt varit väder till att sitta inne och surfa precis. När jag kom tillbaka till den stora staden insåg jag att våren hunnit hit före mig. Det var som att jag hade flyttat för utanför mitt fönster såg det helt annorlunda ut. Dessutom måste jag varit hemma länge eftersom jag lite glömt bort att jag bor här. När jag klev in i lägenheten i söndags undrade jag lite försiktigt om detta verkligen var mitt hem. Men nu efter två dygn är jag back on track igen. Matlådaförrådet är påfyllt och väskan uppackad.

image40

Denna veckan är det tysta läsrummet på biblioteket min nya och enda vän. Där spenderar jag den största delen av dagen. Trots att jag inte är den enda (Nej, det är visst fler än jag som behöver plugga!) så känns det som man sitter helt ensam. Och det bästa med det rummet är att det inte finns något annat att göra än att just plugga. Inget internet, ingen mat att laga, ingen att prata med. Om man bara ser till att lämna de där deckarna hemma så går det kanonbra att plugga. Satt där i fyra timmar i eftermiddags och fick mycket gjort. Snart är jag vän med både glykolysen och HMP-shunten. För att inte tala om nukleotidmetabolismen.

Fredag is the day när allt ska sitta!

23 dagar kvar till tentan

Valborg i Småland

image39

När de där Stockholmarna planerade Valborg så var det ganska givet att man skulle ut och göra stan. Här hemma i Småland är det snarare en majbrasa med kyrkokören som gäller. Trevligt, men inte särskilt livat. Iår tände de inte ens brasan eftersom det blåste för mycket. Tur att man kan ta och dra in till "stan" Värnamo sen då. Men faktum var att det inte hände så mycket där heller. Vi strosade ett tag innan vi tog tag i våra liv och drog till McDonalds. Köpte en glass och åkte hem.

Man har inte roligare än man gör sig!

Men ikväll är det grillparty i en annan håla som gäller. Träffa lite vänner och ha det trevligt. Ska bara vänta på att solen ska komma fram med.

På tal om det där normala antalet poliser vid ett fotbollsderby i Stockholm så såg jag två poliser i Värnamo igår. Och de verkade inte ha så hemskt mycket att göra.

RSS 2.0