GOD JUL!

Nu har jag hunnit landa här på hemmaplan. Var hemma hos mormor och åt kvällsmat i lördags direkt när jag kom hem. Sen hade jag och brorsan en skön hemmakväll. I söndags var vi och bröllopsfixade hela dan och allt gick som vi ville. Nästan iallafall. Tror att det mesta kommer att lösa sig tills den stora dagen är här.

Igår var jag på Christmas for Eve. En väldigt trevlig Ladies night arrangerad av ett gäng killar. Vi var nästan 200 tjejer/kvinnor/damer där.



Annars är jag mest hemma och fixar, pluggar en stund emellanåt, går någon promenad och slår in lite julklappar. Ska bara ta det lugnt och njuta av julen nu.

Vill önska alla mina bloggläsare en RIKTIGT GOD JUL!

Lyxlördag!

Nu sitter jag och bloggar på tåget med en kaffe i handen. Sån lyx har man om man åker 1:a klass. Det är mycket mer plats för benen och att ha internet gör resan mycket trevligare. Jag har tittat på några Grey´s anatomy avsnitt. Men om en kvart kommer jag till Alvesta (i tid!) och då är det dags för byte. Till en något mindre lyxigt tåg, men fortfarande 1:a klass. Det är konstigt, vad lite som kan göra en glad.

God Jul!

Så var det äntligen jullov!!!!!

Förhöret idag gick kanon. Kändes riktigt bra till och med. Efter lite pralinätande med klasskamraterna gav jag mig ut på stan för att införskaffa de sista julklapparna. Och ett stort NO NO är att ge sig ut i Stockholmsshoppingen sista fredagen innan jul. Det var nog fler än jag som hade julklappar kvar att köpa. Nu är det iallafall klart och jag är redo för hemfärd! Eller, kanske inte.. Jag ska visst få ner alla saker i väskan också. Synd att jag inte köpte mindre julklappar.


Jaja, det går nog. Då återstår väl bara att äta upp resterna i kylskåpet och stänga igen butiken för iår. Imorgon går tåget hem. Vi hoppas att det kommer fram i tid så jag slipper vänta med min mastodontpackning.

God Jul!


Här händer det grejer...

Idag sitter jag hemma på förmiddagen och pluggar. Dagarna har varit väldigt intensiva, och jag har ganska många latinska ord kvar att plugga in. Men imorgon eftermiddag är det äntligen jullov.

Det är inte så lätt att sitta hemma och plugga när det händer så här mycket utanför fönstet. Jag tror att det är stambyte på gång i huset mittemot.






Ikväll ska jag på hemgrupp som vanligt. Vi ska ha julmys idag. Gröt och pepparkakor!

Om två dagar bär det av mot hemtrakterna...

Trist måndag

Hjälp, vad jag bloggar. Blir helt förundrad över mig själv. Idag har det varit en sån där trist måndag. Jag känner mig ganska sliten. Man vill liksom inte lära sig något nytt. Nu har vi iallafall dragit igång med armen, och jag fattar inte att det kan finnas så mycket att lära sig. Till exempel ska vi lära oss vad handledens 8 små ben heter på latin. Just nu är det mest "all greek to me".

Scaphoideum, lunatum, triquetrum, pisiforme, hamatum, capitatum, trapezoideum och trapezium

Tråkigare saker kan man ju ha för sig.



Hittade denna bilden på nätet, och det är ju klart att man hittar olika namn på benen på olika ställen. Det är väl bara att lära sig allihopa.

Men det får bli senare, nu ska jag ringa till farmor!

Mysigt värre!

Snabbt hem för att ta emot ett helt gäng med gäster som ville julmysa lite. Totalt blev vi elva klasskamrater som högg in på glögg, (nybakade) pepparkakor, godis, clementiner, lussekatter mm. Och sen hade vi julklappsbyte. Och såklart var det så att man fick byta med dem som redan öppnat sina klappar. Det blir alltid en lite konstig stämning då. Man vill helst inte visa upp sin fina julklapp eftersom det innebär en risk att förlora den.

Vi hann också med några avsnitt av Sunes Jul, denna klassiska julkalender.


Några av mina fina klasskamrater

Jag tror att det är något av det bästa jag vet, att få ha vänner hemma på besök. Välkomna tillbaka, tjejer! (Och Henke)

Dagen är kommen...

Igår eftermiddag åkte jag till Söderkåren för att gå på julkonsert. Faktist min första för iår. Jennys kör sjöng och musikkåren spelade. Det var en härlig blandning mellan klassiska blåsarrangemang på julpsalmer till lite nyare julgosplar.



Hela konserten avslutades med att vi sjöng "Nu tändas tusen juleljus" med levande ljus i händerna. Enligt en del frälsningsarméare är det visst inte jul innan denna konsert är avklarad.

Nu är det jul..

I lördags var det då dags för julfest. Det blev en kanontrevlig tillställning med många sköna människor. För mig blev det också premiär för årets julmat. Är inte sådär överförtjust i det men det smakade kanongott. Det absolut bästa var nog att få sitta ner och njuta av allt och bara ta det lugnt. Fram på natten, efter julgodis och dans bar det av hemmåt igen.


En suddig mingelbild

Pigg som en lärka (eller något däråt) klev jag upp på morgonen och bakade lite pepparkakor. Det tog en dryg timme att baka ut degen jag hade hemma och de blev jättefina. Hade glömt bort lite hur mysigt det är att baka pepparkakor till julmusik. Sen åkte jag till kyrkan för gudstjänst. Känns konstigt att det redan är tredje advent. Och bara en dryg vecka kvar till jul...

3:e advent

God lördag får man väl säga. Om exakt en vecka anländer jag till Galtås igen. Jag har inte varit hemma sen början på oktober så det ska bli både skönt och roligt. Men innan dess har jag en skolvecka kvar att göra. Då ska vi hålla på med armen är det tänkt. Vi ska försöka lära oss armens ben, leder, muskler och ligament. Och alla de olika rörelserna som armen kan göra. Igår kom vi fram till att det är lite fusk att vi har armen med oss när vi skriver tentan. Det är som om vi sitter med facit allihop innanför tröjorna.



Igår hade vi föreläsningar till halv fem på eftermiddagen. Ingen optimal föreläsningstid, varken för oss eller föreläsaren. Senare på kvällen var jag hos en av mina klasskompisar och åt lite mat och hade det trevligt.

Snart ska jag bege mig till kyrkans julfest. Det ska bli julbord och annat skoj. Skönt att bara komma dit och sätta sig och bli serverad. Annars har jag hunnit med att tvätta och stryka idag. Och en runda till centrum för någon julklapp och så. Allt detta trots att jag sov ganska länge.

Imon blir det ännu en sån där dag när man har hela dagen uppbokad. Gudstjänst, lunch, julkonsert och sen på kvällen kommer det ett gäng klasskompisar hem till mig på julmys. Vi fär passa på att ta det innan alla åker hem till sitt.

Önskar er alla en trevlig tredje advent!


Vill man va fin...

När jag kom hem från skolan igår så bestämde jag mig för att börja städa. Det var verkligen på tiden. Samtidigt kom jag på att jag behöver gå in mina nya skor. Så jag satte på mig pumpsen och började damma. Nu sitter jag hemma och pluggar och pumpsen är på. Sköna kan jag inte säga att de är än men det kommer nog snart.



Dagens plugg: Benens muskler, kärl och nerver

Klippt var det här!

Sorry för dålig uppdatering med dagarna rinner som vanligt iväg, I måndags var en sån där fullspäckad dag. Efter skolan åkte jag iväg för att vaccinera mig igen. Det var dags för andra Hepatit B-sprutan och sen tog jag en påfyllnad på min Hepatit A också. Två sprutor i ena armen och i den andra har jag sen tidigade min tuberkulos. Båda armarna är lite ömma nu vilket gör att jag har ltie svårt att sova. Jag sover nämligen för det mesta på sidan och just nu går det inte.

Efter det drog jag till frissan. Tyckte att det var dags nu såhär innan jul och allt.



Aningens suddig bild, men såhär blev resultatet...

2:a Advent!

Jag sitter hemma och gnuggar mig i ögonen. Tröttheter gör sig påmind. Förra söndagen lovade jag mig själv att jag skulle ligga i sängen innan kl elva hela veckan. Det höll till i torsdags när jag hade varit på tjejkväll och sen gick det utför. I fredags hade vi julbak hemma hos R med några vänner. En väldigt mysig kväll med både risgrynsgröt, pepparkakor, kola, glögg och marsipangrisar.

Lördagen spenderades på IKEA och på det stora köpcentret SKHLM ute i Skärholmen. Blev en del julklappar och lite grejer till det stundande bröllopet.

Idag har jag hunnit med kyrkan som vanligt och efter den blev det en lunch på Jensens med både nya och gamla ansikten. Alltid lika trevligt att träffa gamla vänner.

Om två veckor är jag hemma igen för att fira jul. Tiden har gått så vansinnigt fort. Kan inte förstå att jag har varit här i nästan ett år nu.

Imon är det skola igen som gäller. Sen ska jag hinna med en vaccination och en hårklippning också har jag tänkt. Weiii, nu kom jag på att det borde fixas en matlåda till imon med. Kanske är dags för det nu då..

Zzzz...

Ikväll har jag varit på tjejkväll. Jag är trött. Jag vill sova. God natt!

Hej i adventsmörkret!

Jag startade adventsfirandet rejält i söndags genom att sjunga Gå sion hela långa dagen. Vi började vid nio-tiden, övade, sjöng på två Gudstjänster och hann med lite fika och mat emellan. Trevligt värre! Men när jag kom hem på kvällen stupade jag i soffan och såg på film.



Igår var det skola som vanligt och dagens föreläsningar var ovanligt sega. Fram på eftermiddagen kom till och med luffarschacket fram, och det händer inte ofta. På kvällen var jag och Jenny på förhandsvisning på Rachels getting married. En ganska speciell film som ändå var helt sevärd.

Idag har vi haft en laboration. En tjej i min grupp fick göra ett arbetsprov. Hon cyklade också mätte vi puls, laktat och andning. Det var spännande.

Nu sitter jag hemma och pluggar. Min läslampa har gått sönder så jag sitter i lite mysljus och försöker att se vad jag skriver. En av fönsterlamporna får duga sålänge. Nu suger det lite i kaffetarmen. Dags att dra igång bryggaren.



Och J, jag tycker inte om utmaningar...

RSS 2.0