Idrottsdag

Efter tentan igår var jag så fruktansvärt trött. Vi var ett gäng som gick iväg coh åt Thaibuffe och sen tog vi en tur genom några affärer. Blev en ny jacka för mig såhär på höstkanten. Tentapresent tror jag det kallas. Sen åkte jag och handlade lite mat, hyrde en film och åkte hem och slappade. (Ni märker säkert att jag undviker att skriva om hur tentan gick eftersom den inte gick så bra. Försökte hitta när omtentan är men det stod ingenstans. Nu väntar två veckors ovisshet)

När jag vaknade igår så kände jag direkt att en förkylning var på G. (Kan det va ett Rhinovirus tro?) Idag är det ännu värre och det är så typiskt, bara för att jag har varit ledig. Idag var det nämligen dags för den årliga idrottsdagen, eller terminvisa rättare sagt. Jag har spenderat den med att promenera runt på IKEA och kompletterat lägenheten med en ny lampa, en mjölkkanna och lite annat småplock. Sen åkte jag till banken för att placera om de där kronorna jag har där. Med dessa låga räntor är det ju ingen ide att ha pengar på vanliga konton. det var skönt att få hjälp med alltihop.

Sen, när jag kom hem ieftermiddags la jag mig på sängen en stund, somnade och vaknade med ett ryck någon timme senare. Såg fel på klockan och tyckte det stod 11.17 istället för 17.11 och fick panik. Glömde att jag sov på eftermiddagen och trodde att det hade gått en hel natt och att jag missat starten av den nya kursen i skolan. Var tvungen att både kolla i almanackan och på mobilen var det var för dag och vilket datum det var innan jag förstod att det bara onsdag.

Är fortfarande lite seg efter luren innan men har iallafall lyckats laga lite potatis och purjolökssoppa. (Bra för den onda halsen) NU ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen och sova tidigt så jag orkar börja nya momentet imorgon. Nu ska vi läsa patologi igen i några veckor.

Kul att så många läser, lämna gärna ett spår i kommentarerna.

En bild säger mer än tusen ord...



(Man behöver faktiskt glass när man pluggar)

Tidsfördriv

Sitter och pillar lite med min nya telefon och testar kameran. Hittade inget annat än mina armar att ta kort på.






Idag i skolan har vi roat oss med att prova lokalanestetika på mina armar. Först spritades det in en liten okänd vätska på fyra ställen och sen testade vi beröring och smärta var 10:e minut. Med dem resultaten skulle vi gissa vilken ring som fått vilket läkemedel. Vi gissade rätt! Och jag visade inte upp några tecken på allergisk reaktion, så jag tål nog lokalanestetika. Som för övrigt betyder bedövning, för dem som inte hängde med.

Idag har jag varit i skolan hela dagen och detsamma blir imon. Fast morgonkvällen skall spenderas på (H)Östfest.

En regnig torsdag...

Veckan går fort som vanligt och det är redan torsdag. En torsdag utan hemgrupp eftersom vi hade den igår istället. 6 sköna människor gästade mitt hem och jag bjöd på äkta småländsk falukorv av den allra bästa sorten (Vaggeryds) och riktigt potatismos.

Idag har jag varit skolan hela dagen. Det har regnat lite smått men för några timmar sen gav jag mig faktiskt ut på en liten joggingrunda, den första på ganska länge. Jag får väl skylla på att sommaren varit varm och grusvägarna oinspirerande och nu i september har almenackan varit för full för att det ska hinnas med.


En sån här fast svart blev det.

Igår var jag på Pressbyrån och hämtade min nya telefon. Beställde den dagen innan så det var verkligen snabb leverans. Är så fascinerad (hur stavas det egentligen?) över alla funktioner den har och undrar varför jag inte skaffat en lite mer hightec-telefon förut.

Nu ska det pluggas en stund innan läggdags.

En helt vanlig tisdag..

Såg att måndagens besökare på bloggen till och med slog söndagens så jag får väl fortsätta att underhålla er lite.

Idag småregnar det lite, och jag körde på fleece under jackan för att det såg så kallt ut. Lite överdrivet insåg jag när jag kom till skolan småsvettig. Hade en kortdag idag, pluggade hemma på förmiddagen och var i skolan och hade genomgång på eftermiddagen och nu är jag redan hemma igen. Skillnad från igår då jag var där mellan åtta och åtta. Hursomhelst så är farmakologi veckans tema och just idag har jag läst om läkemedel som man använder vid olika hjärt-kärlproblem och om man har för höga kroppsfetter. Höstens första tenta är redan nästa vecka så jag vet iallafall vad jag ska göra i helgen.

Nu ska jag dra fram dammsugaren en stund eftersom vi har hemgrupp hos mig imorgon. I och för sig är det ganska välbehövligt vilket som. Måste dra mig iväg till affären också, men det är bättre att vänta tills rusningen är över. Kl 8 på kvällen är det inte så många som handlar.

Funderar på om jag kunde hitta någon fin bild att lägga in en sån här gråmulen dag.



Såhär fint var det i kyrkan i lördags. Jag fick med mig en bordsdekoration upp till lägenheten, så den pryder nu mitt köksbord. Tack Malin! (Du vet ju inte ens om att jag tog någon...)

Nu: Städa!

Helgen..

Fick en liten chock när jag såg besöksstatistiken för idag. Ett ganska bra hopp upp. Kan det ha med ett visst bröllop att göra? Jag tror inte att jag ska lägga upp några bilder från det utan att ha frågat dem först. Men det var en kanonfin vigsel och en superrolig fest.

Jag kom tillbaka till stan nu ikväll. Tog tåget vid middagstid. Fick skjuts dit i gårdagens finaste bil, nämligen brudparets. Nu skulle den tvättas och städas men innan dess fick jag åka med ner till stationen. Alla tågen var i tid, inser att jag för det mesta har ganska mycket tur. Tågen jag åkt med har inte varit försenade alls mycket de senaste åren.

Nu är det en och en halv vecka kvar till min tenta. Blev ju inte så mycket gjort i helgen. Morgondagen är fullspäckad. Börjar med ett möte kl 8, sen göra uppgifter till eftermiddagen, hinna informera T1:orna en snabbis och efter eftermiddagens redovisning har jag en intervju och sen ytterligare ett möte. Hoppas väl komma hem vid åtta kanske. Plugga får jag göra en annan dag...


Fyra snygga tjejer...

Stoppa tiden någon!

Vips, så var helgen slut och en ny vecka börjat. Allt går i sån kanonfart så jag hinner inte med. Det där med träningen får jag nog ta tag i framåt november eller nåt. Idag har vi kört heldag i skolan. Föreläsningar blandat med självstudier och semenarie mellan 8.15 och 17.30. Var helt körd i huvudet när jag cyklade hem. Märker att jag är trött eftersom jag får rätta till varenda mening på de få raderna jag skriver och dessutom lyckas trycka bort det lite då och då.

På torsdag bär det iallafall av söderut för bröllop. Ska bli väldigt kul och spännande. Imon ska vi efter skoldagen (som slutar 19!) åka hem till en klasskompis, köpa med oss pizza, och se Män som hatar kvinnor. Jag har ju läst böckerna i sommar, så det ska bli väldigt spännande att se filmen. Och sen på onsdag är det hemgrupp. Ändrad dag den här veckan för att det passar oss lite bättre.

Ok, dags att sova kanske? Skola imon klockan 8:15.

Nymodigheter!

Så var det fredag igen och min första hela skolvecka är avklarad. Den har innehållit föreläsningar, en vårdcentralsdag, en dag om forskningsmetodik och ett semenarie. Idag slutade vi vid lunch och jag åkte in till stan för att försöka få en ny mobil. Min viktelefon har nämligen börjat gå sönder. Men de ville inte alls ge mig en ny på garantin men jag kunde få betala 800 spänn för att få den lagad. Nja, eftersom jag betalade ca 500 för den som ny så tyckte jag inte att det var en så bra ide.

Sen skulle jag se om jag kunde hitta några snygga skor till bröllopet, men istället kom jag hem med en massa andra fina saker, köpta för mina födelsedagspengar.


En fin kofta från Vila (vad annars?) Kostade bara 200


En salladsskål och salladsbestick från Bruka Design. (Ja, mamma, det är samma som ditt tårtfat). Fatet som ser ut som ett löv i bakgrunden har jag fått från mormor. Hon och morfar fick den i förlovningspresent.


En superfin vitmålad korg, också från Bruka Design. Jag tycker verkligen om den.


Denhär sjalen köpte jag för några veckor sedan, också för födelsedagspengar.


Då köpte jag också en ryggsäck. Kände inte för att hålla på att skylta med KI på ryggen längre.

Det känns liksom som om hösten kan börja nu. Imon ska jag till skolan och plugga med några klasskamrater och sen på kvällen ska jag till kyrkan och hjälpa till och servera fika på Jubel.

Trevlig helg!

Update: Skolan

Det är bara att konstatera: Jag har blivit jättedålig på att blogga. Alldeles för få inlägg de senaste veckorna. Men nu ska det allt bli ändring.

Skolan har dragit igång riktigt ordentligt. Jag missade ju några dagar när jag var i Malaga och kämpar med att ta igen dem. Sakta men säkert går det. Förutom vanligt skolarbete har det varit annat att fixa med studentbevakningen som jag håller på med. Igår hade vi programnämndsmöte för första gången i höst. Mycket att avverka när många saker blivit liggande över sommaren. Bland annat hade jag, utan att veta om det, kommit med i en arbetsgrupp som ska lägga över vår kurswebb på en annan plattform. Det skulle vara en ganska rolig grej att jobba med men jag sa faktiskt nej. (Duktigt, Matilda!). Jag har redan för mycket att göra och det finns faktiskt fler studenter än mig. Man tänker att man ska begränsa sig men det bara pockar på liksom. På måndag om två veckor ska jag intervjuas inför en utvärdering som ska göras av läkarprogrammet, sen i oktober ska jag till Göteborg två dar och träffa en massa andra som håller på med läkarutbildningen på andra ställen i Sverige. Allt är väldigt kul, men det finns ju tentor att klara med.

När jag ändå är i Göteborg tors-fre passar jag på att åka hem en runda. Fick faktiskt tågbiljetterna betalda av skolan eftersom det var billigare att åka Gtb-Ref och Ref-Sthlm under helgen än Gtb-Sthlm på fredag eftermiddagen. Såg att alla biljetterna fanns i min inbox på mailen idag. Inte helt fel!

Nu har jag ju börjat termin 4 och det är väl något jag både sett fram emot och fasat ltie för. På slutet av denna terminen, i januari alltså, har vi en stor tenta som kallas "Intergrerad deltentamen" på allt som vi gjort de två första åren. Och det är mycket jag inte kommer ihåg. Även om jag kan berätta lite översiktligt om det vi lärt oss har detajerna försvunnit. Det som kallas jullov existerar inte iår. (Kan man skjuta fram julen till påsk?)
Just nu håller vi på med bakterier och virus, ganska kul såhär i svininfluensatider. I fredags testade vi om vi hittade några Streptokocker typ A i halsen på varann (alla var negativa, puh!) och vilken blodgrupp vi hade. Jag visste ju redan att jag är A+ så det kom ju inte som någon överraskning precis.



Hoppade in i Solna centrum och klippte mig idag. Det väntas ju ett bröllop snart och mina toppar var verkligen fruktansvärda. Vad tycks?

MALAGA!!

Nu är jag hemma igen. Har ju varit i Sverige sen i onsdags kväll men inte hunnit med bloggen sen dess. Ska iallafall berätta lite vad vi gjort och få in lite bilder med.

Fredag:
Tidigt, tidigt på morgonen åkte vi till Bromma flygplats för att starta vår resa. Vi var 4 st studenter, en till skulle åka ungefär samtidigt som vi men med ett annat flyg. Efter en mellanlandning i Bryssel landade vi i Malaga på eftermiddagen och begav oss till hotellet för att checka in.


Utsikten från vårt hotellrum.

Nästan genast begav vi oss ner till hotellrestaurangen för att få i oss lite sen lunch, och sen var det ner till standen för bad och sol. Då hade det hunnit bli kväll och solen var varm och skön istället för stekhet.

Senare tog vi en promenad utmed stranden och åt sen middag på en restaurang på standen.

Lördag:
Efter en lång och god hotellfrukost spenderade vi dagen vid poolen och på stranden. Vissa stunder var det så hett att jag helt enkelt var tvungen att hålla mig i skuggan.

På kvällen åkte vi in till Malaga och åt glass för att sedan gå iväg och äta middag med en massa andra studenter som är med och jobbar på konferensen. Det var tapas, vilket innebar att en massa mat kom in hela tiden och så åt man under en ganska lång stund.


De äter sjukt mycket ost i det där landet

När vi skulle åka hem, var klockan ca 00:00 och då gick vi förbi en termometer i stan. Vi trodde knappt våra ögon när vi såg vad som stod på den.


28.8 grader vid midnatt.

Söndag:
Återigen en dag vid poolen och på kvällen var det öppningsceremoni på konferensen och efter att bussen från hotellet gått i Spanien-tid (en halvtimme efter utsatt tid) kom vi dit. Först en massa tal och sen en gitarrkonsert följt av cocktailparty men dryck och snittar. Vi åt så många snittar vi kunde, studenter som vi är.

Måndag:
Första konferensdagen och jag tyckte att det var väldigt spännande. Satt och lyssnade som ett litet barn hela dagen och njöt av att få vara där.
När vi kom tillbaka till hotellet på kvällen tog vi en stund vid havet för att sedan gå och äta tapas på en lokal krog.


Glömde att ta kort innan maten tog slut

Det blev lite av spansk roulette när det kom till paprikan. En del av dem var milda och goda och andra var kanonstarka. Så det var bara att bita på den och se hurdan man hade fått. När bilden togs hade alla utom Matti gett upp eftersom de som var starka verkligen vad starka. Men han åt med god aptit och fick bara milda paprikor. Men den sista hann tog var stark. Hahaha.

Tisdag:
Återigen en dag på konferensen. Denna dag fick vi inte lunchbuffe som dagen innan utan en lunchbox istället innehållande vitt bröd, kall pizza, kexchoklad och läsk. Inte den mest kulinariska måltid jag ätit.

På kvällen skulle vi äta middag med våra lärare kl 8. Vi var inne i stan i tid men lärarna hade visst missförstått varandra kvällen innan (lite för mycket champange?) så det var visst kl 9 vi skulle äta. Väl på restaurangen skulle det va fördrink och så och innan vi beställt mat hade ytterligare en timme gått. Sen tog det lång tid innan vi fick vår mat så kl 11 på kvällen kom äntligen paellan in.


Den var iallafall nylagad.

Onsdag:
Vi hann med några timmar på konferensen innan vi tog taxi till flygplatsen. Det var flygbyte i Bryssel och då började vi plötsligt sticka ut. Jag kom med blommig kjol och sandaler och de flesta andra på planet hade kostym. Göran Hägglund var en av passagerarna och jag gissar att ganska många av de andra också var politiker.
Väl i Sverige åkte jackan på och det var med frusna tår jag kom hem till lägenheten. Där jag möttes av det här:


Den låg faktiskt ännu mer ner innan, kortet tog jag dagen efter när jag vattnat den. Gerberan har fortfarande inte riktigt repat sig men hoppas att den gör det. Den är en present från mormor.


RSS 2.0