Dags för ett inlägg kanske?

Denna veckan är den lugnaste på hela hösten. Iallafall om man tittar på schemat. Jag har bara någon sak varje dag och imon är det idrottsdag. Men trots denna lugna vecka har jag väldigt mycket att göra. Många föreläsningar från förra veckan att gå igenom. Och en tjock bok att läsa i. Jag ska nog se till att hålla mig sysselsatt.

Ikväll ska jag till en av mina klasskamrater på filmkväll. Vi är ett gäng som ska dit men innan dess ska vi förse oss med lyxglass från Ben och Jerry's. Smaskens.



Sen måste vi ju såklart säga GRATTIS till pappa som fyller 50 år idag!

Fantastisk dag på Skansen!

Idag kom Jenny med det fantastiska förslaget att vi skulle åka till Skansen och gå på höstmarknad. Såklart att jag ville följa med. Det var kanontrevligt. På höstmarknaden var det många som sålde marmelad, blommor, hantverk och annat. Och alla var klädda i gammelkläder.


Stämningen var på topp


Vädret var perfekt för höstmarknad


Jenny försökte också ta bild på blommorna


Kan man spendera söndagen på ett trevligare sätt?

Jag hade tagit med mig mackor och Jenny hade fixat kaffe, och sen satt vi och fikade med utsikt över Stockholm. Vi hann såklart gå runt på Skansen och titta på djuren och de fina husen med.

Sedan dess har jag hunnit hem, lagat mat och ätit och förberett lite inför imorgon. Nu kanske det snart är dags att sova eftersom de senaste nätterna har blivit ganska sena.

Nu väntar en ny vecka som för min del kommer att bli ganska lugn. Har mycket självstudietid som jag ska försöka utnyttja väl.

Dagen efter...

Äntligen har jag vaknat till lite. Kom hem vid halv fem i morse och stöp rakt ner i sängen. Sen gick jag upp när klockan närmade sig tolv fastän jag hade kunnat sova mycket längre. Och sedan dess har tröttheten förföljt mig. Jag försökte lyssna på en ljudbok när jag var ute och gick innan men det krävde lite för mycket koncentration. Men nu, efter duschen börjar jag bli mig själv igen.


Promenader är ganska trevligt såhär på hösten

Gårdagen då? Jo, det var kul. Vi serverade middag till 250 personer och jag hade hand om alla specialkoster. Det var ganska många som skulle ha specialmat. På eftersläppet var det ett väldigt högt tryck. När vi stängde vid tre var jag så trött så jag smet hem innan vi riktigt var färdigstädade.

Nu ska jag åka hem till Rickard en sväng. Det ska bli hemmagjord pizza och film tillsammans med honom och Elina. Det är nog ungefär vad jag fixar idag.

Party!

Har varit hemma och sovit en liten stund så jag orkar med natten. Det vankas nämligen fest. Vi T2:or ska fixa den för T1:orna och alla andra som vill komma. Det ska bli ganska roligt att få jobba tillsammans för att något ska gå bra. Mitt ansvar är bland annat att se till att alla som ska ha specialkost, får det. Sen ska jag sitta i entren och stå i garderoben också. Vid tre stänger vi och då ska vi bara städa med. Sen tar det ju nästan en timme att komma hem med, sådär mitt i natten.

Så imon ska jag sova halva dan har jag tänkt, och sen bara ta det lugnt..

Min mobil 2

Idag fick jag ett sånt här trevligt SMS:

Hej. Vi har nu en telefon till dig i butiken. Välkommen in. Mvh Teliabutiken

Särme kan man ha det.

Annars har dagen varit helt fylld med föreläsningar, vilket gör att man är ganska slut i huvudet. Sen var jag ute och sprang en runda så kroppen är också trött. Jag kommer nog sova gott inatt.


Bara ett inlägg till...



Jag satte mig med anteckningarna från föreläsningen idag och måste dela med mig av dagens citat från föreläsaren:

"Det är något vi kan se med ögat om det bara är tillräckligt stort"

(Om blodets framfart i kapillärerna)

Jackan

Här kommer en bild på min nya jacka..



Jag missade med ögonen lite när kameran tog kortet, men det är nog inte hela världen.

Nehe, tillbaka till plugget!

Min telefon

Jag vet inte om jag har berättat att jag lämnat in min mobil på service. Det gjorde jag iallafall för nästan tre veckor sedan eftersom den inte fungerade ritigt som den skulle. Då sa de att det skulle ta 10 arbetsdagar innan jag fick tillbaka den. Igår hade jag fortfarande inte hört någonting så jag åkte in till Telia och frågade var den var. De hade ju såklart skickat iväg den och serviceföretaget väntade nu på "teknisk information från Samsung". Det var därför det dröjde.

Men idag fick jag ett mail från Telia butiken.

Tyvärr har (företagets namn) förlorat en del telefoner i samband med service. En av dessa är just din telefon därav att vi inte förrän nu kunnat ge ut någon information vi kommer att ersätta dig med en helt ny Samsung telefon och kontaktar dig under morgondagen.

Jag ska få en helt ny telefon. Kan det bli bättre?


Paus!

Jag tar en liten välbehövlig paus ifrån pluggandet. Har suttit hemma nu en stund och fått mycket gjort. Och trots det har jag ganska mycket kvar. Jaja, det kommer ju en dag imorgon också. Det farliga med att skjuta upp saker är att det kommer fler saker att göra imon. Då är det bara att förlita sig på helgen.

På fredag ska jag "jobba" på vår Intro-gasque. Vi i T2 anordnar en fest för T1:orna. Jag ska stå och sälja biljetter till eftersläppet och lite senare ska jag vara i garberoben. Det blir nog ganska roligt tror jag. Och tanken är att vinsten vi gör på festen ska gå till vår egen preklinfest, dvs festen som vi har när vi gjort preklintentan i slutet på termin 4. Krångligt det där men på något sätt funkar det.

Själva vinsten som man gör den där kvällen (läs: natten) kommer från två håll. Dels från inträdet till eftersläppet dvs dem som kommer kl 11 när partyt startar och inte är T1:or. Och dels från baren. Så ju mer alkohol vi säljer, desto större vinst får vi. Jag vet inte riktigt vad jag personligen tycker om det där. Jag hoppas nog mest på att det kommer många och betalar inträde. Alkoholen kan kvitta. Hellre nyktra gäster än att jag får gå hela natten och torka spyor.

Nej, nu är det väl dags att börja igen. Jag måste ju hinna äta lite ikväll med. Spenatstuvning med kokt ägg blir det idag.

Höstfynd!

Här kommer ett till inlägg som lovat..

Idag känns det som att en del saker bara går mig emot. Jag åkte in till Telia för att fråga efter min mobil, men den var försenad. Jag får klara mig med den gamla ett tag till. Och sen när jag skulle duscha ikväll så var vattnet helt iskallt. Eller det pendlade mellan att vara lite småkallt till iskallt. Fattar inte vad som är felet. I mina båda kranar har jag varmvatten även om det också pendlar lite i temperatur. Jag får väl sköja ur balsamet en annan gång.

Det har ju varit lite en bra dag idag med. Jag hittade en kanonfin höstjacka på Zara. Och efter att ha fått lite smakråd tror jag att jag ska behålla den. Den kostade bara 549 kr, ganska ok för en jacka.



Nu är tevattnet färdigkokat och jag ska nog snart gå och lägga mig. Kram på er

Äntligen!

För några veckor sen kom den här nyheten:



Och man kan väl säga att det var på tiden. Jag tillhör inte den skaran som tycker att studiemedlet är för lågt. Snarare tycker jag att det är helt fantastiskt att man kan få bidrag för att studera på en utbildning som i sig är gratis. Jag tror att hela min utbildning kostar ca 1 miljon. Men då gör jag väl förhoppningsvis någon nytta ute på kliniken under min praktik också.

Varför tycker jag då att det är på tiden? Jo, för att studiemedlet inte har följt prishöjningarna i Sverige de senaste åren. Studenter har mycket mindre kvar när allt det nödvändiga är betalt idag än för 20 år sedan.

Och efter tre år som student tycker jag att man absolut klarar sig. Jobbar man på sommaren också så har man det ju riktigt bra. Sen underlättar det såklart om man har generösa föräldrar, som jag.

Jag hoppas att Sverige vågar satsa på sina studenter, inte genom att ge oss mer pengar, utan genom att ge oss bättre utbildningar. Det tjänar ju både vi studenter och Sverige på!

Detta inlägget blev visst ganska politiskt. Det kommer lite mer lättsmälta saker senare ikväll.

Lycka!

Idag har det varit en klassisk lördag. Den började med tvätt, frukost och melodikrysset. Jag lyckades lösa alla frågor utom en. Och sen när tvätten tvättats och torkat så tog jag fram min nya strykbräda och strök den. Den passade perfekt på mitt köksbord. Lycka!



Sen begav jag mig innåt stan för att äta lunch med min vän C. Det blev en pizza på Vapiano och några timmars prat. Efter det träffade jag L. som också var i storstaden i helgen.

Lördagkvällen spenderar jag hemma och det är skönt för det har blivit många sena kvällar denna veckan. Efter löprundan tog jag en dusch och sen dess har jag hunnit äta och se på Svensson Svensson.

Imon väntar kyrkan igen, och sen lite plugg på eftermiddagen kanske?

Här har vi honom!



Och jag tänker: Har han inte hunnit längre?

För er som inte är så insatta så bodde denna speciella man i Missionskyrkan hemma några dagar i juli i somras. Och när han var där var jag inne en gång och vattnade blommorna. Och fick den stora äran att se hans platt-TV. Vilken lycka!

Klippet är hämtat från Dagen 2008-09-19

Torsdag!

Det var supermysigt att gå på bio en grå och kall septemberonsdag tillsammans med goda vänner. Wall E var en gullig film och det som fastnade var WaaaalllEEEEEEE!!! Eeeeeevvvvvvvaaaaaaa!



Annars har jag haft en vanlig anatomi/histologi dag idag. Föreläsningar på förmiddagen och mikroskopering på eftermiddagen. Sedan dess har jag hunnit renskriva en del och snart ska jag ge mig iväg på hemgrupp.

Senare ikväll får jag Smålandsbesök i form av L. Hon är här på konsert ikväll och behövde någonstans att sova. Självklart får hon sova hos mig.

Skepp och hoj!

Tråkdag

Igår hade jag vårdcentralsdag igen. Jag fick lyssna på en massa hjärtan och lungor och ta blodtryck. Det tar ett tag innan man får in snitsen på alla blodtrycksmätaren samtidigt som man ska hålla stetoskopet på rätt plats. Med tiden lär man sig väl det med. Det är tur att man har lite patienter och kursare att träna på.

Idag har vi haft en dag som ingår i den professionella utvecklingen på läkarprogrammet och det handlade om medicinsk etik. På förmiddagen var det en filosof som gick igenom grundläggande etiska modeller. Och om man tycker rubriken lät tråkig så var det  ingenting mot vad det var i verkligheten. Jag har så svårt att intressera mig för filosofiska tankar. På eftermiddagen hade vi olika patientfall som en dansk man höll i. Problemet med honom är att han gillar att prata så mycket att vi inte får en chans att säga någonting. Det är lite tråkigt att klaga, men det var ingen kanonrolig dag...

Jag känner att jag snubblar lite över tangenterna och det är nog pulsen som inte riktigt gått ner än efter min löparrunda. det gick bra idag men jag tog det lite lugnt eftersom jag är lite förkyld. Nu ska det duschas och ätas innan det är dags för bio. Jag och några klasskamrater ska se Wall E.

Om jag saknar skogen?


Nej, jag tror inte det.

(Behöver jag nämna att jag bor några hundra meter från platsen där älgen slutade sina dagar)

Det händer grejer...

Idag var min brorsa och hälsade på, den äldre av dem. Han skulle till Finland och jobba några dar och svängde förbi mig med mitt nya skrivbord. Vi (läs: han) satte upp allt. (Jag höll i och han skruvade). Och det blev jättefint.



Här kan jag ha alla mina saker nära till hands när jag sitter och pluggar. Och se hur fint sladdarna ligger på nedersta hyllan så de inte samlar damm på golvet!



Kanoners!

Annars har jag hunnit med en dag i skolan idag med. Förutom föreläsningar hade vi information om vaccinationer. KI ger oss alla vacinationer som vi behöver på sjukhusen. Bland annat ska vi få mot Tuberkulos och Hepatit B.

Tur att jag inte är spruträdd.

Helt slut!

Det har varit en klassisk kyrkhelg som startade redan igårkväll med Jubel. Sen drog jag med mig två sköna vänner hem och vi gjorde äppelpaj trots att klockan hade smugit sig över elva. Ca tolv timmar senare befann jag mig på gudstjänst igen på samma ställe som kvällen innan. När kyrkfikat var avklarat drog vi till Jensens och åt lunch. Fantastiskt ställe där man kan käka lunch för 49 kr.



När jag kom hem nu för en stund sen så kunde jag inte annat än att stupa ner i soffan och här ska jag stanna tills det är dags att sova.

Imon väntar en ny vecka!

Resultatet!

När jag fyllde år fick jag en nyvävd matta av mormor som skulle passa i min hall. Här kommer resultatet:



Jag tycker att att den är superfin och den ger en väldigt skön hemmakänsla!

Huvudbry!

Jag har funderat ett tag på att köpa en väggklocka och har spanat runt i diverse olika butiker efter en som jag tycker om. Idag köpte jag en på IKEA men är inte riktigt säker på att jag vill ha den.

Kan ni hjälpa mig?



Här är klockan jag köpte.



Och här är väggen där jag vill ha den.

Jag är rädd att den kommer att bli för stor, eftersom hela min lägenhet är ganska liten.

Fritt fram att kommentera. JA eller NEJ?

Storhandling!

Helg igen och det är en skön känsla. Även om jag inte haft helt fullt upp i veckan är det ändå trevligt med helg. Dagen började med ett semenarium om leukemi. En ST-läkare från hematologen hade det med vår grupp. Det var väldigt intressant att höra hur man utför en benmärgstransplantation, vem som kan vara donator och vilka följdtillstånd det kan bli av transplantationen.

Sedan bar det iväg till IKEA. Det var så länge sen jag var där och nu till hösten behövs det lite ljus och annat mysigt. Köpte också strykbräda, en mindre variant som jag kan ha på mitt köksbord. Lite annat till köket blev det med.



Så här fin blev min nya växt.

Sen bar det av till Ica för veckohandlingen. Det är så skönt att få fylla på kylskåpet inför helgen. Men äpplerna kostade 24,90 /kg. Svindyrt, tycker jag. Det är nästan billigare att ha ett eget äppelträd. Jaja, nu har jag iallafall man så jag klarar mig.

Äntligen!

Idag har jag varit och köpt en kamera för de pengar jag fick när jag fyllde år. Har varit och tittat på den innan men då fanns den inte inne. Nu kan jag dokumentera mitt liv!



Premiärbilden är på den fina rosen J fick i kyrkan i söndags. Det får alla som är där för första gången. Hon trodde inte den skulle överleva en gudstjänst till så jag fick den. Nu står det på köksbordet så fint mitt bland alla mina böcker. Vilket betyder att jag borde plugga lite till.

Vad tycker ni förresten om den nya layouten? Jag tyckte att det var dags för en lite höstigare variant.

Mmmm...

Kvällskaffet puttrar i bryggaren och det doftar ljuvligt. Kan det finnas något bättre?



Idag var en lång dag i skolan. Föreläsning hela förmiddagen och sen en milslång kö till mikrovågsugnarna. Sånt tär på en hungrig mage. Sen satt jag och läste in lite själv innan vi hade gruppmikroskopering ända till halv sex. Då är man rätt slut i huvudet.

Sedan dess har jag varit ute en runda, duschat och ätit. Nu ska bara kaffet ner i magen innan jag kryper till kojs.


Dubbel söndag

Idag har det hunnits med två Gudstjänster! Med lite mat emellan. Jag och J begav oss först till den vanliga kyrkan som jag brukar gå till. Idag var det den tilltänkta pastorn som predikade för första gången. Efter fikat åkte vi hem till mig och lagade linguine med köttfärssås. Det blev mat över som räcker nästan hela veckan.



Sen åkte vi vidare till en annan kyrka där en pastor gjorde sin sista predikan innan han slutade. Det var väldigt bra men vi kände båda två att vi var ganska trötta.

Efter allt stillasittande idag behövde jag komma ut en stund så jag drog på mig träningskläderna. Och med en massa envishet lyckades jag springa en runda. Eller jogga kanske är lite närmare sanningen. Det var jobbigt men väldigt skönt efteråt. Kanske är det min nya vana?

ARUUUUUUBA!

Även om det inte var karibiskt klimat (utan snarare monsunregn) på den lilla ön så var det en fantastisk stämning på ö-festen. Mycket folk, roliga lekar, god mat och afrikans dans. Då kan det liksom inte bli bättre. Och det lilla åkturen i ekan på väg hem var en bra avrundning på kvällen.



Lindholmen -en plats man gärna besöker igen!

Karibien nästa?

Det regnar jättemycket här idag. Och jag ska vara ute hela kvällen. Den karibiska ö-festen går nämligen av stapeln ikväll. Måste säga att det är lite svårt att både klä sig karibiskt, varmt och torrt samtidigt. På något sätt går inte basta-kjolen ihop med tolv-gradig sommarkyla.



Vi ska ut till en ö som heter Lindholmen och ligger utanför Stora Essingen. Det ska iallafall bli en spännande kväll.

Traditioner!

Klockan är inte ens elva på förmiddagen och jag har redan hunnit städa och banankakan är i ugnen. Det är redovisningsdags idag kl halv tre och sånt måste ju firas med fika. Det är en liten tradition som vi i vår grupp har haft ända sedan starten. Och då är det ju bara trevligt att vi har väldigt många redovisningar de närmaste veckorna.



Så nu när det viktigaste är fixat -kakan- så ska jag förbereda mig lite för redovisningen. Vi har fått ett patientfall där en kvinna kommer in med blåmärken, feber och urusla värden. Och vi ska fundera på vad det är som är fel. Vår diagnos blir akut myeolisk leukemi. Vi får väl se vad läraren säger om det.

Ikväll väntar en höjdare. Bio med min vän J. Och nu kan jag inte hålla mig längre. Jag ska gå och se Mamma Mia!

Mot ljusare tider?!

Nu har jag gjort en liten upprensning här hemma. Sorterat kvitton och papper som samlats på hög under sommaren. Vikt om alla lakan och handdukar i min byrå. Och bytt två glödlampor. Jag börjar ju bli ganska bra på det där med glödlampor eftersom de går sönder hela tiden. Idag var det sänglampan och golvlampan som fick nytt ljus.



Och igår ringde jag till min husvärd och bad honom kolla på lysröret och timern över min diskbänk eftersom det knastrar och har sig. Vi får väl se när han hinner med det.

Igår flyttade mina blommor hem också. De har fått bo hos min klasskompis några våningar upp i sommar. Hon var så stolt att de fortfarande levde.

Imorgon har jag lite sovmorgon, ska inte vara i skolan förren kl 9 (jämfört med 8.30 i vanliga fall). Så någon megasovmorgon är det ju inte tal om.

Kul att se att så många läser, fortsätt med det. God natt!

Back again...

Det gick fortare än jag trodde att komma in i allt igen. Promenaden till skolan, föreläsningar, rast med ett äpple, föreläsning, lunchlåda föreläsning. Det har varit väldigt trevligt att träffa alla vänner igen. Man har liksom ganska mycket att prata om när man inte setts på tre månader.

Idag handlade föreläsningen om ett litet organ som heter brässen. På latin kallas det thymus och det sitter ovanför hjärtat, innanför bröstbenet. Jag kommer ihåg att vi hade ett litet quiz en av de första dagarna på utbildningen och då skulle man säga var brässen ligger och nu vet jag!



Här är en del av brässen där det ligger en massa vita blodkroppar tätt packade.

Mera blod..

Temat denna dag är verkligen blod. Efter skolan idag gick jag bort till Karolinatappen och gav blod. Det var liksom sådags. Idag mätte de mitt blodtryck också och det har de aldrig gjort på mig förut. Sköterskan tyckte att mitt 115/75 var jättebra. Hon undrade vad jag tränade som hade ett sånt bra tryck. Jaja, vissa har det bra.



Som tack för blodet fick jag lite fika och en fin mugg till. Nu har jag tre i min samling och fler ska det bli.

Nu väntar dagens plugg. Bäst att sätta igång.

Ny termin -Nya möjligheter!

Idag fanns den där skolstartskänslan i magen när jag vaknade. Jag var uppe tidigt och kunde äta frukost sakta. Sen traskade jag den bekanta vägen bort till skolan. Det var härligt att träffa alla igen.

En av mina klasskamrater hade träffat några blivande ettor på tunnelbanan. De hade suttit där med all sin packning till kollot och frenetiskt bläddrat i biokemiboken och försökt läsa in allt. Man kan liksom inte annat än att skratta åt dem.



Hela förmiddagen ägnades åt diverse information. Det betydde att vår kära lärare läste upp allt som står på kurswebben. Exakt den informationen som jag satt och läste igår. Det var ärligt talat ganska tråkigt. Men någon lugn start blir det inte. Redan i eftermiddags hade vi föreläsning om blod. Och det fortsätter i en rasande takt resten av veckan. Och sen en redovisning på fredag.

Fast jag har ju inget emot ett rasande tempo. Det är bara kul att vara igång igen.

RSS 2.0