Gåshud...

Jag går in på tv4.se och kollar läget i Idol och upptäcker att Carola var där igår. Eftersom man kan se Idol gratis på hemsidan sätter jag på det en stund när jag viker tvätten. I slutet av programmet sjunger Carola tillsammans med Idolerna. Och vilken sång är det om inte: I´m gonna keep on singing, I´m gonna keep on shouting, I´m gonna keep on lifting my voice and let the world kvow that Jesus saves! Jag får gåshud över hela kroppen. Det är den första låten på plattan My Tribute. Och i improvisationen i slutet hör man gång på gång: Jesus saves! En fredagkväll i svenska tv med över en miljon tittare. På spåret hade säkert slutat så tittarsiffran var säkert ännu högre så här i slutet av programmet.

Och såklart ligger det redan uppe på YouTube...

http://www.youtube.com/watch?v=9AleffdQODI

Man kan tycka vad man vill om Carola, men i sådana stunder, när hon sjunger istället för att prata så kan man inte annat än att tycka om henne. Eller iallafall tycka att hon är bra för Sverige.


Veckan som gått

Lördag igen och veckorna går så fort. I skolan har vi börjat med rörelseapparaten. Vi ska ta oss igenom muskler, ben och leder fram till jul. Den här första veckan har varit ganska lugn och det är JÄTTESKÖNT! I torsdags var jag helt ledig (inget schemalagt iallafall) och det har inte hänt sen jag började den här utbildningen. Jag tog helt verkligen helt ledigt och gick på stan och shoppade. Sen var jag hemma och slappade innan det var dags för hemgrupp. Nu idag har jag också varit ledig och hunnit med att tvätta och sådär. Man behöver va lite ledig i adventstid.

I onsdags tog jag fram min adventsstjärna, bytte gardiner och gjorde fint.



Sen har jag hunnit med att ha lite besök av goda vänner också. Alltid lika trevligt med sällskap runt kvällsmatsbordet. Och ikväll bär det av hem till Jenny för ännu mer bröllopsplanering.

Som ni ser på bilden så är det inte mycket av snö kvar här, den försvann i torsdags. Och imon, på självaste första advent ska det bli regn och 6 grader varmt. Ingen vidare stämning.

Nu ska jag bara skriva ett inlägg till innan det är dags för en promenad.

Hej mitt vinterland!

Det var ett trevligt Stockholm jag kom tillbaka till. Natten mellan söndag och måndag kom det kanonmycket snö. Och den ligger fortfarande kvar. Fast det går rykten om att tövädret kommer imon.

Så här såg det ut hemma hos mig i morse.



Nu har jag varit på körövning igen. Är med i kyrkans adventskör. På söndag gäller det.

Möhippa

Eftersom min kära vän Sofie ska gifta sig i januari så var det i söndags dags för möhippa. På förmiddagen gjorde vi den klassiska "högen" innan hon fick ögonbindel och slöja.



Efter en kall stund på stranden och en tur på stan med äktenskapstipsjakt åkte vi hem till en tjej och lagade lunch. Sen  var det dags för chokladprovning. Det var jättemysigt och jättegott men vi blev verkligen jättemätta allihop. Förstår inte hur lite choklad kan va så mäktigt.



Sen fick Sofie plocka med sig några praliner hem. Det var en kanonmysig dag.

Senare på kvällen tog jag och J bussen hem och hör och häpna: Vi kom fram 20 minuter för tidigt. Det har nog aldrig hänt förr.

Bra start på helgen

Dugga: Godkänd
Preparatförhör: Godkänd

Man kan säga att känslan i magen när jag åkte ner till Jönköping i fredags var ganska skön.

Trevlig helg!

Det är alltid lite tomt på bloggen när jag har mycket att plugga. Imon har vi en härlig dubbeldugga. Planeringen är fantastisk som vanligt. Jaja, sen är jag ju ledig hela helgen. Och då ska jag åka ner till Jönköping och träffa goda vänner. Ska bli skönt att bara vara ledig och inte tänka något på skolan. Tror att jag behöver det just nu. Kom på idag att om exakt en månad är jag på väg hem för att fira jul. Det ska också bli skönt.

Inser att jag varit inne på mina få kvadrat sen lunchtid idag. Pluggat och pluggat. Men nu borde väl ändå alla artärer och hormoner stanna där uppe i mitt huvud. Eller helst komma ner till tungan på muntan och till pennan på preparatförhöret. Det gäller ju att ta fram sina kunskaper i rätt stund, eller hur?



Jag sökte precis på november och då dök den här bilden upp. Idag var det kanonhalt när jag gick till skolan. Fick gå i gräset brevid cykelbanan för att inte halka. Fast jag tycker ganska mycket om de här få minusgraderna som vi har haft här uppe nu i ett par dagar. Och jag såg på väderkartan att det ska vara så hela helgen. Gott!

Vi hörs på måndag igen!

Labråtta!

Idag på eftermiddagen satte jag och tre av mina klasskompisar oss och mikroskoperade. Vi försökte lära oss att skilja på hypofys och thyreoidea genom att titta på de olika cellerna. Efter några timmar börjar man få lite ont i ögonen. Man känner sig som en riktig labråtta.



Igår kom de första snöflingorna här, men de hann bara lägga sig på marken innan de smälte.

Dubbeldugga på fredag. Gissa vad jag ska göra i veckan?

Premiär!

Nu har jag startat! Pepparkakssäsongen är här. Välkommen hit.


Min räddare!

För några veckor sen gick min hålslagsapparat sönder. Efter några års tappert kämpande gav den upp. Och sakta men säkert växte min oordning. Papper lades i högar. Kompendie stacks in i pärmar utan att sitta fast. Resultatet av mitt pluggande, när man får sätta in pappret i pärmen, uteblev.

Men så igår bestämde jag mig för att det fick vara nog. Jag begav mig till ClaesOhlsson och spanade i hyllorna. Hittade en för 349 och en för 49. Valet blev enkelt. Ordning är inte värt mer än 49 kr. Inte om man är student iallafall. Och den här blev en del av mitt hem.



Nu är friden tillbaka, ro:n har lagt sig. Papprerna och kompendierna är där de ska vara. Nu kan jag plugga igen. Du är min räddare!

Huddinges långa korridorer

Idag tror jag att jag har varit i den allra längsta korridoren i hela mitt liv. Den fanns på det enormt stora sjukhuset: Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Vår mentor sa att den är över en kilometer lång. Tyvärr kan man inte stå i ena änden och se den andra eftersom den har någon krök på vägen. På det sjukhuset jobbar över 9000 människor. Helt otroligt.

Jag och min grupp har iallafall haft en dag med vår underbara mentor. En (äldre) dam som är överläkare och docent på njurmedicinska kliniken. Hon tycker fortfarande att njurmedicin är den mest fantastiska specialiten som finns. En väldigt inspirerande kvinna. Vi satt och tittade på små korta filmer med patientsamtal som hade hänt på riktigt fast nu inspelad med skådespelare och sen diskuterade vi om doktorn sa och gjorde rätt saker. Och sen fick vi en rundvandring på dialysavdelningen, dit alla som väntar på att bli njurtransplanterade går ca tre ggr i veckan för att rena sitt blod. Vi fick träffa några patienter och det är verkligen starka människor.



Tänk att ligga kopplad till den här maskinen, 4-5 timmar, 3 dagar i veckan. Det är ju som ett halvtidsjobb.

Imon ska jag träffa min mentor igen och då är det dags för utvecklingssamtal. Vi ska sitta ner och fundera på hur jag kan bli en bättre doktor. Spännande!

Att se sig själv i vitögat...

Jag har precis haft besök av två pannkaksätande klasskamrater som hjälpte mig att göra slut på mina snart för gamla ägg. Det var väldigt mysigt. Vi lyckades nästan att hålla oss från skolan och pratade mest om Sveriges landskap och dialekter. Idag har jag varit på min vårdcentral och pratat med en patient. Vi spelade in allt med en videokamera och sen kollade jag på allt tillsammans med mina klasskamrater. Vi pratade alla med samma patient och uppgiften var att ta reda på vad han sökte till vårdcentralen för. Alla vi fyra fick väldigt olika svar. Till mig sa han att han hade ont i armen medan någon av min klasskamrat inte alls hörde talas om någon ond arm. Lite skumt. Det är iallafall ganska läskigt att se sig själv på film. Men jag tror att vi kommer att spela in ganska många gånger och då vänjer man väl sig. Man lär sig iallafall otroligt mycket.

Igår var jag och vaccinerade mig igen och då var det Tuberkulos som stod på schemat. Fick ett stick i armen, som gjorde ganska ont, mest för att det spände över huden. Vaccinationen ges nämligen subkutant vilket betyder att vätska sprutas in i underhuden och det bildas en liten bubbla. Sen fick jag ett informationspapper om att denna bubbla sedan kommer att spricka och vara och vätska sig ett tag. Usch, tur att de inte sa det innan.



1927. Tbc-patienterna på Söderby sanatorium får frisk luft under en vilotimme i det fria.

Om en månad ska jag tillbaka och ta min andra spruta mot Hepatit B. Mottagningen dit vi går för att få vaccinationerna ligger mitt bland Stureplanskvarteren och det är ett gammalt och fint hus. I väntrummet spelar de lugn musik och det är jättemysigt. Där skulle man vilja jobba en dag.

Dagens TV-tips

Ikväll börjar en dokumentärserie om en svensk frikyrkoförsamling, nämligen Centrumkyrkan i Sundbyberg. Jag gick dit en tid i våras innan jag hamnade i korskyrkan. Dokumentären heter Guds hus. Tyvärr går den på TV8, men jag tror att man kan se den på nätet också. Hoppas det iallafall. Start ikväll kl 19.00. Spännande!



Nu ska jag på releasekonsert i Vineyard...

Godmorgon!

Är ni vakna än?

Idag ska jag iväg till kyrkan för att servera frukost till ett stort gäng människor. Ganska trevligt faktist. Skära gurka och frallor. Blanda juice och koka kaffe.



Men det blev en ganska tidigt morgon. Kom på att såhär tidigt är jag inte uppe ens på vardagarna.

När jag skulle sova igår och la mig på höger sida blev jag plötsligt påmind om den där sprutan. Stora delar av överarmen är ganska svullen. Blev rekommenderad av sköterskan att gå och ta min sista Hepatit A-spruta också. Så jag får ett skydd som räcker i 20 år. Ska ta tag i det där någon gång.

Nehe, nu är det dags att ge sig av. Men sov ni en stund till...

Spruträdd?!

Imorgon är det jag som ska vara patient. Det är nämligen dags för det första sticket av vår vaccination. Imon ska vi ta den första för Hepatit B och dessutom ska vi kolla om vi har några antikroppar mot TBC. Om vi inte har det får vi den vaccinationen på måndag. Har jag däremot antikroppar mot TBC så måste det utredas varifrån jag har fått dem. Men jag tror knappast att jag har några.



Iallafall ska jag få visa prov på min totalt obefintliga spruträdsla.

Nu ska jag vika tvätten

Surt!

Kvällens rotmos tog kål på min elvisp. Eller rättare sagt den ena vispen. Så nu kan jag inte göra mos mer. Surt, helt enkelt...

Några sanningar...

Tror ni att jag var på bibblan imorse kl 9?

Nej, det var väl ungefär då jag klev upp ur sängen. Skönt med sovmorgon mitt i veckan ibland. Får väl vara desto mer effektiv ikväll istället. Har precis kommit hem, sitter med kaffet och läser om Obama. Tänkte att jag skulle fylla på kaffet lite men har fått en sån hicka att jag nog får vänta några minuter.

Det är konstigt det där med att biblioteket inte öppnar förren kl 9. Kl 8 hade varit en bra tid, tycker jag. (Förutom idag då). Men det är väl lite med den där Stockholmsmentalilteten. När jag vanligtvis går till skolan vid 8-tiden är det ofta kö ute på vägarna in mot Solna. Men går jag kl 9 är det lite mycket då. Många börjar inte jobba förren kl 9 men sen jobbar man kanske till kl 6. Konstigt det där. Vad hände med det småländska 7-16?

Det finns mer att irritera sig över idag: Som vanligt ställde jag mig i den gigantiska microkön vid lunchtid idag. Mina makaroner smakar inte så gott kallt. När jag väl kommit fram till en micro och kört min matlåda i 2,5 min och satt mig tillsammans med klassmaraterna vid det typ enda bordet som var ledigt (Oj, en bra dag idag -ett helt bord för oss själva!) så insåg jag att min mat var lika kall nu som innan micron. Jag hade haft oturen att ta fel micro. Det var bara att traska tillbaka till kön, som nu inte var riktigt lika lång, och köa igen.



Jag har kommit på att det kanske är smidigare att köpa en egen micro, ställa på skolan och skriva en lapp att bara jag får använda den. Fast hur många skulle följa det?

Många problem idag alltså, men som tur är har jag hela lägenheten för mig själv ikväll. Det är ingen annan som kommer att lägga beslag på min spis ikväll... Hoppas jag.

Matlåda på G!

Medans makaronerna puttrar på spisen hinner jag väl skriva ett inlägg. Kom precis hem från hemgruppen som denna veckan inföll på en tisdag eftersom vi hade dubbelhemgrupp med en annan grupp. Väldigt trevligt var det iallafall. Annars har jag hunnit med att träffa J och J, varav den ena av dem tänker fara till Hawaii på söndag och vara borta jättelänge. En fika på stan blev det. Dagen har för övrigt varit fylld med föreläsningar som vanligt, vi gör inte så mycket annat nu för tiden. Fast imon har jag iallafall sovmorgon till halv elva även om jag tänker infinna mig på KI när biblioteket öppnar kl nio. Det är konstigt vad mycket man får gjort sådär på morgonen.

Ha en bra dag, kära bloggläsare!

Tusentals ljus

Här kommer ett litet kvällsinlägg. Helgen har varit super, tagit det ganska lugnt men hunnit med en del vänner. Igår var jag ute hos J och vi pratade bröllop nästan hela tiden. Men det är ju så mysigt att det inte gör något. Lite senare på kvällen åkte vi till Skogskyrkogården och tittade på minneslunden. Det var hur mycket ljus som helst. Synd att jag inte tog med kameran.


Denhär hittade jag på en annan blogg.

Idag har jag varit i kyrkan som vanligt och efter fikat gick jag och en vän hem till Solna. Det tog lite över en timme men det var kanonfint väder och jätteskönt. Nu kom jag precis hem ifrån R där jag, han och E sett en film och ätit hallon och glass.

Nu ska jag sova. Imon väntar en ny vecka.

RSS 2.0