Fixarlördag!

Nu är tentan över och det är alltid lika skönt. Kände att det nog gick ganska bra så jag är inte så orolig över att jag inte klarat den. Iallafall kan jag inte göra så mycket åt det nu, det är bara att vänta. Efter tentan gick vi till puben och hängde en stund, innan jag tog vägen om mataffären hem. Lite trist att behöva trängas med alla andra fredagshandlare men så är det.

Det har inte blivit någon tur till stan idag. Jag sov ganska länge och sen har jag städat. Skulle va duktig och dammsuga sängen ordentligt, men då lossnade ena benet. Det vara bara att ta fram skiftnyckeln och de tekniska färdigheterna och börja skruva. det är i såndana tillfällen som jag inser att det inte är ortoped jag ska bli. Av någon anledning har min pappas tekniska sida inte gått i arv till mig. Eller så är det väl för lite träning som ligger bakom. För efter ett tag gick det ganska bra och jag ställde ner sängen igen. Då insåg jag att jag inte tryckt in benen tillräckligt innan jag skruvade för sängen blev ganska sne. Bara att börja om igen! Fast det kanske inte var så tokigt för då fick jag lite mer övning. Ibland är det bra att bo långt bort från föräldrar och syskon. Måste även tillägga att jag rensat min golvbrunn i duschen idag med.

Hemskt vad många Martin Timell-poäng jag skaffat idag.



Komiskt att det bara vad män som dök upp när jag googlade på hantverkare

Nu står maten och puttrar på spisen och det kurrar i min mage. Ska bli gott med middag. Och sen ska jag slänga ihop en kaka också innan det bär av hem till en klasskompis för lite födelsedagsfirande. Det är 50-talstema så något passande att ha på mig måste jag skrapa fram ur garderoben också.

Dagens tips...

Här kommer ett tips som kan lätta upp lite i vintermörkret:
H&M Home

H&M lanserar nu en inredningskollektion. Fick en katalog hem igår med mycket fina grejer tll helt ok priser.









Nu vet jag vad jag ska göra på lördag. Åka in till H&M och hitta något vårfint till mitt köksbord.

Nu var dagens roliga slut. Nu ska det pluggas..

Dagens bästa..


Den här var med i Dagen igår. Alltid lika träffsäkert.

Halvtid..

Halva veckan avklarad och än så länge lever jag. Har en och en halv pluggdag kvar innan det stora testet. Skrev ut en gammal tenta idag och tycker att det verkar vara helt ok frågor. Relevanta och raka.

Var på samtal med pastorn i kyrkan idag och blev godkänd! =).. På söndag ska jag gå med som medlem där och känns jättebra. Ser fram emot helgen med glädje. Då väntar ledig tid och vila.

Nu ska jag ta ett sista ryck innan John blund kallar.

Sportlov!

Nu är det sportlov här i stan. Det märks genom att det är lite tommare i kyrkbänken och lite fler pulkor på tunnelbanan. Särskilt en sån här dag. Inatt kom det en decimeter snö, fast det är några plusgrader så det plaskar mest.



Jag har precis ätit söndagsmiddag och ska nu sätta mig med plugget. En ganska fulltecknad vecka väntar med många möten. Av någon anledning har alla de möten jag behöver gå på hamnat på samma vecka. Och just den veckan när jag har tenta också. Fredag klockan 13 ska jag vara redo att skriva tentan på nervsystemet, alltså det vi gjort nu sen förra tentan. Har föreläsningar nu måndag och tisdag och sen några inläsningsdagar.

Det ska nog gå det här med.

Glad söndag på er!

Härlig vinterdag!

Idag har jag haft friluftsdag. Högst frivilligt att delta i några aktiviteter och jag valde att ta en promenad. Vintersolen var skön och sjön vacker.



Hamnen är stängd såhär på vintern men det är ändå fint. Många var ute och rastade sina hundar på isen och jag såg till och med en som cyklade på isen.



Inne i Solna hittade jag en väldigt isig backe. Två killar åkte på en pall nerför. Gick med en ryslig fart. Desto jobbigare att dra upp den igen.

Imon ska jag till skolan för första gången den här veckan. Var ju hemma i måndags och på vårdcentralen igår. På vårdcentralen fick jag ta mitt livs första venprov. Det är ett sånt där stick i armvecket. Min stackars kursare fick stå ut med flera stick innan jag lyckades och det kan nog behövas fler försök innan det flyter. Hon lyckades bättre på mig.

Satt innan idag och förberedde lite inför imon. Vi ska prata om minne och minnesförluster. Tittade bland annat på ett YouTube-klipp med en man som bara kommer ihåg det som hänt de senaste 30 sek. Väldigt intressant men mycket tragiskt.



Ca 45 sek in i klippet startar inslaget och ca 4 min in ser man när Clive träffar sin fru. Varje gång han ser henne är det som om det var jättelänge sen de träffades även om hon bara varit borta i några minuter.

Uppdatering...

Oj, det har visst varit en dålig bloggvecka. Jag har haft lite mycket att göra och nu i helgen har jag varit hemma i Småland. Ska ta tåget tillbaka ikväll. I helgen har det hunnits med att servera på bröllop och ett 20+25-årskalas. Ett kyrkbesök och en pluggdag hemma.

Redan nästa vecka ska jag tenta den kursen jag läser nu så det vankas en pluggvecka. Känns ganska lugnt ändå eftersom denna tentan är mycket mindre än dem jag gjort tidigare.

Nej, tillbaka till plugget...

Unbelievable

Jag har bara en sak att säga:

Idag har jag hållt en mänsklig hjärna i mina händer

Den här dagen glömmer jag aldrig.


Goda vänner botar många sjukor...

Oj, vad det blev söndagkväll snabbt. Och då har jag ändå haft "helg" sen i onsdags. Jag är nästan mig själv igen. Orken är inte riktigt vad den brukar vara än men jag ska jobba på det i veckan. Nu är hosta och rinnande näsa min nya kompisar istället. Och de är mycket roligare än feber. Iallafall om man måste välja mellan dem.

Nu ska jag sluta klaga och istället berätta att två av mina bibelskolevänner var här igår kväll. Det var trevligt att se lite människor igen. Vi gjorde tacopaj och såg på melodifestivalen. Idag hoppade jag kyrkan eftersom jag har lite plugg att ta igen men jag åkte iallafall in till stan och åt pizza med J, E, M och F. Väldigt gott och mycket trevligt.



Resten av kvällen ägnas åt plugget för att om möjligt klara duggan imon. Sen kommer M också och sover här några dar. Alltid trevligt med lite sällskap.

Den här veckan blev inte alls som jag trodde. Hade ganska mycket inbokat som jag fick hoppa över. Hoppas att nästa går mer enligt mina planer. För där ingår nämligen en resa hem till Småland och familjen. Lycka!

Tredje dagen...

Idag är jag rysligt trött på att vara sjuk. Jag hänger mer och mer efter i skolan, har total brist på socialt umgänge och vill bara känna mig pigg och kry igen. Förkylningen hänger över mig som ett stort svart täcke och febern är nästan helt borta. I eftermiddag ska jag ta mig ut ur min dvala och åka till skolan och göra en lab. En och en halv timme ska jag nog stå ut. Lite Alvedon ska nog göra susen. Jag klarar inte av en hel dag hemma till.




Släpp ut mig!

På väg tillbaka...

Har precis varit ute på världens kortaste minipromenad och kommer hem helt slut. Mina andningsvägar är inte med mig idag. Jag vill liksom gå fortare men benen styr inte. Febern är nästan helt borta men förkylningen som blossade upp inatt gör inte livet lättare. Det är först när man blir sjuk som man inser hur lätt allt är när man är frisk.

Jag feberyrade så mycket igår att jag skrev att jag la på en film ovanpå täcket när jag frös, men såklart var det en filt. Ibland gör fingrarna som de vill. Även om jag var mycket piggare när jag vaknade idag så insåg jag ganska snabbt att det inte skulle bli någon skola för mig idag. Har suttit hemma och fått lite gjort istället. Får se om jag orkar imorgon. På måndag väntar en dugga på de föreläsningar vi har nu ons, tors, fre. Det vore iallafall skönt att ha varit på någon föreläsning innan duggan. Tur att jag har "hela helgen på mig".

Bläää....

Jag sitter hemma och äter feberglass. Såndär glass med banan som man äter när man har feber. Jag vaknade tidigt i morse av att jag frös. La på mig en extra filt ovanpå täcket men frös fortfarande när klockan ringde. Jag tänkte att det måste ha blivit ett väderomslag, det är säkert -10 grader ute, men det var det inte. När jag klev upp ur sängen var jag knottrig över hela kroppen trots att jag egentligen var varm. Envis som jag är, klädde jag på mig en massa kläder och tänkte att jag nog slutar frysa efter promenaden till skolan.

Så blev det såklart inte. Efter en föreläsning gav jag upp. Gick hem, tog en Alvedon och gick och la mig. Sedan dess har jag inte gjort så mycket mer än att vila och läsa en tidning. Flyttat hemgruppen som egentligen skulle vara hos mig imon. Och nu äter jag feberglass. Febern har nog gått ner lite men jag har fortfarande ont i huvudet. Borde nog ta fram mina böcker lite. det är liksom ingen som pluggar åt en när man är sjuk.

Det här är en trist dag!

Jag lever!

Det finns några bra saker med att plugga på läkarprogrammet. Förutom att vi får ett fantastiskt yrke så får vi under studieåren också en genomgång av vår egen kropp. Idag har jag tillexempel kollat både min hörsel och balans. Förra veckan hade jag chans att kolla mina ögon och i höstas var det andningen. Och då hann vi också med att göra EKG och lyssna på hjärtat också. Sen var jag ju och fotade min hjärna häromveckan med.

Fast frågan är om man riktigt kan lita på resultaten. Vi som utför testerna gör ju det oftast för första gången. Och inte är vi särskilt bra på att tolka resultaten heller. Och sen finns det ju såklart den individuella variationen.

Jag fick iallafall klart godkänt på hörseln. Och på balanstestet gjorde jag precis som man skulle. Och jag känner mig inte sjuk. Fast man vet ju aldrig. Ju mer man läser om HUR det funkar desto mer förvånad blir man ATT det faktiskt funkar. Man blir liksom lite hypokondrisk bara av att öppna de där böckerna.



Imon har jag dugga på ögat. I fredags hade vi en lab på ögat och då fick jag en droppe som förstorade min pupill så att mina kursare kunde kika in i mitt öga. Så där satt jag med en kanonstor och en normalstor pupill. Sen åkte jag till Ica och gjorde mitt bästa för att inte titta folk i ögonen. Jag såg nämligen ganska hemsk ut.

Nu tillbaka till ögat!

Som ett brev på posten...

Idag låg det ett paket i min brevinkast. Tillsammans med veckans bunt med reklam. Inne i mitt huvud började febril aktivitet när jag försökte fundera ut vad jag hade beställt eller köpt. När jag kom innanför dörren och slet upp paketet så kom jag på det. Jag var med i en tävling som SJ Prio hade under jul. Första pris var biljetter till melodifestivalfinalen. Andra till tionde pris var biljetter till genrepet inför finalen. Och 11:e till 40:e skulle få en CD-skiva. Och i mitt paket låg just den där CD-skivan tillsammans med en massa guldstjärnor.




Och jag kan inte riktigt bestämma mig om jag är glad eller inte. Jag är ju glad för att jag vann, men samtidigt kommer jag nog aldrig mer att lyssna på skivan. Jag har lyssnat igenom båda skivorna en gång nu. Så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Det kanske är någon läsare här på bloggen som vill ha den?

Längtan...

Det har varit en sån där vanlig och bra helg. Jag har tagit det lugnt, fått lite plugg gjort, sovit länge och varit i kyrkan såklart. Nu laddar jag upp inför nästa vecka. Det blir en sån där hektisk igen. Har alla kvällar i veckan uppbokade redan. Blir nog inte så jättesent alla kvällar men bara att komma hem lite efter sju gör att man vill gå och lägga sig direkt. Fast det är väldigt roliga saker jag ska göra så det ska nog gå bra det med.

Här ligger det lite snö på marken, och det är väl inte så fy skam men ändå längtar man lite till våren.



Visst vore det härligt med lite fågelkvitter och halvutslagna blad på träden?

RSS 2.0