Så mycket pengar...

Fredagen kom snabbt den här veckan. Helt otroligt. Och väldigt skönt.

Har varit hemma några timmar nu och tvättat. Det ena torkskåpet ville inte fungera så bra så nu har jag lite tvätt hängande här och var i lägenheten. Jag ska ändå inte vara hemma ikväll så det spelar väl ingen roll. Det är nämligen faddermiddag på gång. Vi i smågruppen ska hem till en av faddrarna och äta. Det ska bli trevligt. Även om det skulle vara skönt att vara hemma också.

Nu har vi iallafall avslutat ett avsnitt på denna kursen och jag har ett litet quiz att göra i helgen för att se om jag har lärt mig allt jag ska kunna. Många latinska ord har det blivit i veckan och jag får nog plugga lite mer på dem om de ska sitta som berget.

Häromdagen var jag i Medicinska Bokhandeln och gjorde av med ytterligare 800 kr på böcker. Det känns allt i plånboken det. Var tvungen att kika lite på vilka böcker vi behöver nästa termin och som tur väl är var det många som var samma. Då slipper jag köpa så många nya.

Klockan rinner iväg och jag ska snart iväg.

Rapport

Nu har jag snart kommit ifatt mig efter rivstarten på veckan. Jag är nästan i fas med skolan och snart har jag kommit iväg till affären för att handla lite mat. Jag tror att jag tar det imon. Klarar mig men har inte så mycket frukt och grönt bara.

Denna veckan håller vi på med mag-tarmkanalens anatomi. Vi försöker att lära oss vad alla delarna heter, allt från tjocktarmens olika delar till vilken sorts celler det är på tungan. Intressant men svårt. Bland annat får vi kika i mikroskop på olika celler och det är nog så att man lär sig mer genom att titta på bilder. Sen ska vi få titta på riktigt människor också, vid dissektioner. Min grupp ska ha det imorgon. I tisdags fick vi komma in i dissektionssalen och känna lite på en kropp och sen titta på några organ som de tagit ut ur en kropp. Man blir väldigt ödmjuk när man tänker på att dessa kroppar kommer från människor som frivilligt skänkt sin kropp till oss så att vi kan lära oss lättare. Samtidigt väcks nyfikenheten hos mig. Jag vill liksom kika efter hur det ser ut och hur det känns. Dubbla känslor alltså.

En grymt kul grej hände idag på en föreläsning. Vår anatomilärare stod som vanligt och undervisade. Han hade en sån där mikrofonmygga på sig för att det skulle höras. Och plötsligt så börjar någon annan att prata i högtalaren, jättehögt och antagligen handlade det om diabetes. Alla vänder sig om och undrar var kvinnan som pratar är för någonstans. Men hon är inte i vår sal utan troligtvis i salen bredvid. Hennes mikrofon kom in i vårt system på något sätt. Jättekul, men man blev ganska skrämd. Rösten kom så plötsligt och det var så hög.

Efter dagens sista föreläsning följde E och R med mig hem och vi pluggade i några timmar efter att ha druckit kaffe. Det blir oftast mer effektivt om man sitter tillsammans.

image31

Dagens lycka: Slänten vid min cykelbana är gul av tussilago!

Nytt liv!

Idag startar bloggens nya liv efter några veckors ledighet. Jag får väl skylla på att jag haft bättre saker för mig än att sitta och skriva ner allt vad jag hittar på.

Måste börja med att berätta vad som hände sista veckan här i Stockholm innan jag åkte hem. På tisdagen märkte jag att ena glödlampan i min rislampa slutat fungera. Dagen efter går den andra vilket inte är så konstigt eftersom de alltid varit tända tillsammans. På torsdagen går min sänglampa och jag börjar fundera på vad det är som händer. Fredag morgon ska jag tända taklampan i hallen men allt jag hör är ett klassiskt litet knäpp som talar om att lampan inte funkar längre. Det är som ett enda stort skämt! Men nu är de utbytta allihop och det är åter ljus i mitt hus.

image30

Väl hemma har jag spenderat mycket tid med vänner, i kyrkan, med familj och släkt och i mina böcker. Riktigt trevligt och skönt har det varit.

Och efter att firat påsken riktigt ordentligt har jag nu återvänt till den stora staden. Med mig hade jag 4 vänner och tillsammans överraskade vi två tanzanianer på Arlanda igår kväll. Det blev ett riktigt kärt återseende. Och senare slog vi rekordet i antal sovande personer på mina 22 kvadrat, nämligen 7 stycken.

Nu är det sovdags, mer skriver jag imorgon!

Oj oj..

Här var det tyst. HInner inte skriva eftersom jag njuter så av min tid här hemma. Idag har jag hunnit med plugg, middag hos mormor och ett besök på mitt nya jobb.

Just nu är jag trött i huvudet så jag vill inte höra ett ord mer om proteiner och enzymer idag. Och inte läsa heller för del delen.

Bye bye Stockholm

Hej då Stockholm, nu drar jag! Vi ses om några veckor...

Dagens skratt: När föreläsaren inte får plats att skriva på OH-bladet utan fortsätter ut på overheaden. Och sen tog det ungefär tio minuter innan han gjorde samma sak igen...

TV -var är du i mitt liv?

Imorgon vid den här tiden kommer jag att befinna mig i Galtås igen. Det ska bli så skönt och trevligt att träffa alla där nere igen.
Tåget går imon eftermiddag och innan dess ska jag hinna med någon timme i skolan.

Idag har vi kört på som vanligt med cellens byggstenar. Tur att jag har nästa vecka på mig att komma ifatt. Ska bara orka dra med mig alla böckerna hem. Vi fick vara i labbet för första gången idag. Det var spännande. Vi fick titta runt på alla sakerna där och testa nödduschen. Jag skojar inte, vi fick verkligen testa nödduschen! Fast med en papperskorg under.

Sen har jag varit hemma hos E ikväll och lärt henne att steka pannkakor. Hon hade bjudit in mig speciellt för att lära sig steka pannkakor men det sa hon inte till mig förren vi var på väg. Haha, hon är rolig. Men det fantastiska var att hon hade en TV och jag har inte sett på tv på jättelänge. Blev sugen på att bara ligga och slappa.

Jaha, nu ska jag packa det sista och sedan sova så jag orkar med den sista dagen i skolan på den första halvan på terminen..

Plugg plugg plugg..

Jag gör liksom inte så mycket längre som är roligt att skriva här. Idag har jag pluggat, sitter fortfarande och gör lite men hade någon ledig timma i eftermiddags då jag var ute och gick. Inser att det nu bara är tre dagar kvar tills tåget mot Reftele går. Kan inte fatta hur snabbt de här nio veckorna har gått. Och samtidigt känns det som om jag alltid har bott här. Konstigt.

Hur som helst så är det föreläsningar imorgon igen och då handlar det om enzymer och vitaminer. Och på eftermiddagen har vi självstudier då man ska förbereda sig inför ett semenarie på torsdag.

Måste säga att vi har världens mest strukturerade lärare på den här kursen. Han har koll på allt och han vill verkligen att vi ska få det så bra som möjligt. Och ändå är han ganska hård och får oss att inse allvaret i att ta tag i sina studier. Och när han föreläser så är han såå pedagogisk och skriver allt på overheaden så att vi kan hänga med. Mycket bättre än att bara lägga fram färdiga bilder. Innan har vi hört ganska mycket dåligt om honom, att han skulle vara sur och jobbig. Och visst, han är inte världens gladaste men jättebra ändå.

Idag fick jag tillbaka duggan som jag rättat själv först men när lärarna rättat tyckte de att jag skulle ha ett halvt poäng till. Tack!

Visst hänger jag med! Eller?

Idag skulle vi ha en föreläsning om kolhydrater. Bara det får ju en att bestämt vilja ligga kvar i sängen. När vi kom dit så var våran föreläsare sjuk och vi hade fått en ersättare. Det har hänt innan och gått bra även om vikarien varit lite oförberedd. Men idag hade vi en vikarie som inte kunde någon svenska och föreläste på engelska. Jag tror att hon var från Tyskland, det lät iallafall så på hennes engelska. Hon pratade jättefort och bläddrade förbi slidesen på PowerPointen långt innan man hunnit skriva ner någonting. Haha. Undra hur mycket jag lärde mig egentligen.

Vi gick igenom lipider idag också. Och imorgon kommer proteiner. Ingen rast och ingen ro.

Fast nu tar jag nog kvällen. Tar en dusch, äter en apelsin och kollar igenom morgondagens föreläsning. Ta kvällen? Just de ja.

2 månader!

Jag har missat bloggens två-månadersdag. Det var i onsdags den 5:e mars som detta stora inträffade. Jag får väl fira två månader och 4 dagars-dagen istället.

Idag har jag varit i kyrkan och efter kyrkkaffet gick vi ut och åt mat. Lasange blev det. Kanongott. Nu när jag kommit hem så har det stora tröttheten kommit över mig och jag undrar om kaffe är lösningen. Eller snarare en promenad kanske. Eller en tupplur.

Får se vilken lösning på problemet jag tar till

Skräll nr 2

Ja, idag missade jag andra chansen eftersom jag var i Korskyrkan på konsert men när jag kom hem så var det ett faktum att ANDROLA RÖSTATS UT UR MELODIFESTIVALEN!! Snacka om en dubbel skräll det här året. Jag kan inte säga att jag sörjer direkt, det är ju mest media som byggt upp alla förväntningar ändå.

Istället lider jag mer med Susanna Kallur som skadades på uppvämningen idag. Så tråkigt, jag hoppades nästan på ett VM-guld. Nu fick vi ju ett ändå genom Stefan Holm.

Konserten som jag var på var helt fantastisk. det var Brenton Brown med band och Sarah Macintosh var gästartist. Helt suveränt.

Om elva timmar börjar dagens gudstjänst. Kanske ska sova nu..

Inte alls peppad...

Ikväll är det gasque. Eller sittning som det också kallas. Man skålar, äter och skålar. Den börjar om en halvtimme men jag är inte alls pepp på att åka. Behöver ju inte stanna så länge.

E och R har varit här idag och vi har ätit mat och druckit kaffe. Hur gott som helst och väldigt trevligt med vänner på besök. De var lika opeppade som jag men nu har vi bestämt att vi ändå ska åka. Gött ändå att det är idag så man kan få det överstökat innan den riktiga helgen börjar.

Annars har det varit en fantastiskt fin dag men massor utav sol och en föreläsning om syra och baser som var svår. Riktigt svår. Ska ta tag i det där på söndag tror jag.

Nej, kanske ska göra mig iordning nu.

Sorry!

Imorse ångrade jag min längtan till grusfria cykelvägar och var tacksam över att gruset låg kvar. För uppepå det låg det lite snö och det hade blivit rejält halt om inte gruset funnits under. Som vanligt försvann snön lagom till lunch och så var den vintern över.

Har precis kommit hem från en promenad utmed vattnet och lite inne i stan. Vid en huskant stod en fin rad med krokus och vårkänslorna kom direkt.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe innan jag ska in till stan en runda för att shoppa lite och träffa min kompis J från Livskraft. Imon är det introgasque, en sittning med trerätters. Hoppas på lite bättre mat än förra gången.

Tjohopp

Idag igen...

Jag har verkligen total idetorka på vad jag ska skriva här egentligen. Att bara berätta vad jag gör varje dag känns inte så roligt. Kom precis hem från Filadelfiakyrkan, det har varit bibelstudie där med Runar Eldebo. Det var bra, han är väldigt lätt att lyssna på. Han ska nog vara där nästa vecka med så det blir definitivt ett besök till för mig och E.

Igår var A här och vi fikade och pratade. Och så planerade vi lite till tre dagar nu i påsk. Vi håller bland annat på och fixar med en tipsrunda och letade lite information om påsken på nätet. Bland annat stod det att förbudet mot offentliga nöjestillställningar var förbjudna på långfredagen ända fram till 1969 här i Sverige. I Finland togs förbudet bort först 1999. Kul att veta.

image28

Påskliljorna får mig att hoppas på våren

Idag längtar jag tills gruset på cykelvägen har sopats bort!

9 dagar kvar till hemfärd

Idetorka

Har inte så mycket att rapportera idag så det blir ett kort inlägg.

Snart kommer A.

Idag är det 10 dagar kvar tills jag åker hem till Småland

Vad ska det handla om idag då?

Imorse när jag vaknade var det vitt ute på marken. Det var inte helt täckt utan gråset syntes genom snön. På radion pratade de om hurvida detta kunde sätta stopp för våren. Försök med den!

Nej, våren är nog här för att stanna även om det var lite kallare idag.

Idag har vi avslutat temat "Från ägg till embryo". Det har varit väldigt intressant och man får lära sig många spännande saker. Som att vi alla en gång har haft simhud mellan fingrarna till exempel. Handen utvecklas först som ett, vad ska man säga, som ett pingisracket. Och sen begår cellerna som finns emellan de framtida fingrarna självmord och fingrarna blir kvar. Det låter ganska dramatiskt men det är det inte. Bara väldigt smidigt och fiffigt.

Ganska ofta funderar jag på hur det kan bli rätt så ofta med det som händer i kroppen. Och hur sällan det går fel. Konstigt.

Om 11 dagar är jag hemma i Småland igen. Jippi!

Fyra tanter en vanlig söndagkväll

Allt detta hände på jobbet ikväll

Tant nr 1: Satt och kollade på TV ikväll och såg något program om skönhetsoperationer och botex. När jag skulle följa henne in till rummet så trodde hon att hon var på den där kliniken och skulle "fixa till sig" lite. Hennes väninnor hade ju föreslagit detta och visst var hon lite skrynklig trots att hon smörjt in sig med Nivea både morgon och kväll. Jag fick hjälpa henne på med nattlinnet för det skulle man visst ha på sig på sådana här ställen. Och oj, va fin hon skulle bli!

Tant nr 2: Gick runt hela kvällen och letade efter sin man (som är död sedan några år, fast det kom hon inte ihåg). Ville bestämt att jag skulle ringa till hotellet och säga åt honom att komma hit. Grejade i sin handväska och visste inte vems alla sakerna var. Senare gick hon på sitt rum och packade upp alla saker hon haft med sig i flytten (hon har inte alls flyttat dit precis, det var bara som hon trodde) Jag övertalade henne att hon kunde plocka upp resten imorgon och hon gick och la sig. Innan jag gick ut bad hon mig att säga till hennes mamma att titta in senare. Visst svarade jag och gick därifrån.

image27











Tant nr 3
: Kom ut ur sitt rum och sa att hon var tvungen att fixa tvätten i Bergshamra. Det var väldigt viktigt. Jag försäkrade henne att vi sköter att tvätt och hon gick och la sig igen.

Tant nr 4: Jag satt och gav henne lite soppa när hon låg i sängen och hon berättade att hon varit på venisage idag. det var både herr och damkläder men inget till barn. Och det var en stilig man som gick mannekäng. Hon undrade om jag jobbade här och när jag sa ja så sa hon att affärbiträde, det var ett bra jobb. Hon tittade runt sig där hon låg i sängen och sa att det fanns mycket fina saker att se på här.

Tänk vad mycket som händer i fantasin!

Man skulle bli fattig på flera sätt om man inte jobbade

Idag

Vissa dagar vill man bara stanna inomhus. Andra längtar man bara ut. Idag skulle jag gärna stanna hemma men det får jag inte. Om en liten stund ska jag börja jobba så det är väl bäst att jag åker iväg. Men idag får cykeln stanna hemma för det regnar som bara den. Tunnelbanan får fungera som färdmedel istället.

Undra om pensionärerna vill titta på melodifestivalen?
Nej, de sover nog då...

RSS 2.0