Ja, faktiskt!

Sällskapet igår var väldigt trevligt. Både "Sällskapet" och sällskapet. Vi var i herrklubbens hus inne vid kungsträdgården och när vi kom blev vi inskrivna i boken. Det var kanske första gången som hemorten Reftele var med i den boken. Sedan gick vi upp till klubbrummet och fick välkomstdrink. Där stod bland annat det skrivbord där Vilhelm Moberg satt när han skrev Utvandrarna.

Middagen intogs i Rydbergska matsalen. Jag åt strömming med potatispure. Kanongott! Till dessert blev det chokladtårta. Och kaffet fick vi i salongen bredvid.

Insåg under kvällen att detta troligtvis är både den första och sista gången som jag var där. Själv kommer jag ju aldrig få medlemsskap. Är inte särskilt ledsen över detta faktum dock. Jag klarar mig nog utan sällskapet.

Idag har solen lyst över den stora staden. Jag tog en promenad på nästan två timmar med då var jag inne i biblioteket och läste Dagen och pratade en stund med mormor också.

image26

Detta var boken som jag köpte igår så jag tror inte att det var samma som du Moa. Vi får väl läsa varandras.
Nu ska jag ha en lugn och skön fredagskväll.

I gott "sällskap"?

Ikväll ska jag göra någonting jag aldrig gjort förut. Jag vet inte ens om jag vågar berätta det här innan. Kanske ska vänta till efter. Äh, låt gå då.

Jag ska iväg med min smågrupp i skolan och äta på "Sällskapet". En av mina kursare är medlem där och har bjudit in oss. Sällskapet är en herrklubb som ligger inne i centrala Stockholm. De har 2200 ledamöter och man måste föreslås av några andra för att få vara med.  Och givetvis är den bara öppen för män. Men antagligen får kvinnor komma dit om man blir inbjuden. Kungen och prins Carl-Philip är visst hedersledamöter där.

Jaja, spännande ska det bli iallafall. Även om det ringer lite Frimurar-klockor i huvudet på mig. Men jag får väl se vad jag tycker efter kvällen.

Idag har jag spanat in Bokrean lite grann. Köpte en bok som hette Smulpajer. Mest för att den var fin och säkert passar på min hylla i köksdelen.

Dagens lycka: Efter regnet kom solen fram idag!!

Dagens tips...

...blir att spendera en del av påskhelgen, eller varför inte hela på konferensen tre dagar. Kommer vara i Huskvarna under påskhelgen och mer information finns på www.tredagar.se

image25

Arrangeras för fjärde året i rad utav Team Med Uppdrag och Kungsportskyrkan tillsammans med SAU m.fl.

Ett annat tips: Pannkakor, det är gott!

YES 2

I lördags klarade jag melodikrysset och idag klarade jag min dugga. YES! Den var svårare än den förra som vi hade fått att öva på men hyfsat lätt ändå. I eftermiddags fick jag rätta den själv och då anser jag att jag borde få 24,5 poäng av 30. G-gränsen ligger på 15

På genomgången pratade vi mycket om hur man ska tolka frågan och vilken omfattning på svar som efterfrågas. Till exempel denhär frågan:

"Ange kortfattat principiella skillnader mellan mitos och meios. "

På den frågan finns ganska många sätt att svara. Vad betyder kortfattat? Två skillnader? Eller fem kanske? Vad betyder principiella skillnader? Ska man inte ta med några detaljer alls då?

Diskussionen skulle kunna fortsätta i all evighet. Grundregeln är att man ska läsa frågorna som juridisk text dvs läsa väldigt ordagrant.

Men det spelar ingen roll nu längre för JAG KLARADE DET!!

Nr 1 av 12

Igår gick ett av mina fina glas sönder. Jag har liksom gått och väntat på detta eftersom de är ganska tunna och sköra.

Det var nämligen såhär att jag och E satt och kollade på melodifestivalen. Och eftersom vi åt popcorn till så blev vi törstiga och drack vatten i varsitt glas. När glaset var tomt var jag för lat för att orka gå med det till diskbänken utan satte ner det på golvet bredvid soffan istället. Allt frid och fröjd så långt.

Men dagen efter, i söndags alltså, så vaknade jag och skulle cykla iväg till kyrkan. Utan en tanke på att jag druckit vatten i soffan dagen innan så öppnade jag med full kraft min garderobsdörr och klämde glaset mellan dörren och soffan. Det sa bara kras. Hela glaset blev mosat.

image24

Ungefär så här ser de ut, jag tror inte de finns att köpa längre.

Så nu har jag bara elva stycken kvar. Och jag överlever nog. Men de är ju så fina. Undra när nästa går sönder?

Matte på hög nivå

Idag har jag varit i kyrkan som vanligt. Under mina veckor här i Stockholm har jag varit i några olika för att bekanta mig med några stycken. Idag var jag i Centrumkyrkan och lyssnade till predikan av Stanley. Det var bra och trevligt. En kör med lite aningens högre medelålder sjöng gamla godingar.

Efter det stoppade jag näsan i mina böcker igen ochjag känner att det faller mer och mer på plats. Duggan imorgon består av 20 flervalsfrågor (A-E) som ger 1 poäng var och sedan är det 3 vanliga svarsfrågor som kan ge totalt 10 poäng. För att få godkänt behöver man 15 poäng av totalt 30. När jag testade flervalsfrågorna idag så fick jag 18 av 20 rätt. Så om jag klarar dem imon lika bra så behöver jag inte ens svara på de andra frågorna. Fast det tänker jag nog göra ändå.

Nog med matematik, nu ska jag åka och jobba min första riktiga dag på det nya jobbet. Ett kort pass är det, bara mellan 16 och 20 men det känns ganska lagom.

YES!

Denna veckan klarade jag det! Trots att jag bara lyssnade med ett halvt öra på melodikrysset så lyckades jag fylla i de flesta uppgifter. Och efter ett samtal med mamma där vi utbytte lite svar och resonerade oss fram till att Uppland också skulle vara med så var hela krysset klart. Gott.

Annars spenderar jag tiden vid datorn och i mina böcker. Jag har renskrivit nästan alla mina anteckningar och hittills har det blivit 72 sidor på datorn. Helt otroligt. Men då har jag klistrat in ganska många bilder också.

Ikväll kommer E hit och vi ska plugga och titta på melodifestivalen. Tror att jag ska ta en promenad först. Kan behöva rensa hjärnan med lite frisk luft.

Rapport

Har precis haft en kaffe och banan-paus och en välbehövlig sådan. Framåt går det i alla fall med de där studierna, även om man börjar bli rätt slut i huvudet. Har gått igenom ytterligare två delar av det vi ska kunna, eller känna till, menar jag. Hur många gånger som helst har de sagt att vi inte ska lära oss några detaljer utan förstå principen istället. Låter klokt, bra för mig hursomhelst eftersom duggan är redan på måndag.

Jag ser ute hur det blåser i buskarna och tror att jag stannar hemma ikväll. Jag har ju ingen brist på sysselsättning..

Nu gäller det!

Precis hemkommen från veckans sista föreläsning ska jag ta mig an helgens stora uppgift. Att lära mig hur cellen fungerar. Två veckors föreläsningar ska in i mitt huvud. Och sen förhoppningsvis stanna där resten av livet. Eller i alla fall tills på måndag förmiddag när duggan är.

För att väga upp den engelska facklitteraturen lite så har jag införskaffat mig två olika litteraturexempel på svenska att ta till för avkoppling. Två stycken av vitt skilda slag. En Metro (gratistidning med ALLT om melodifestivalen) och Doktor Glas (en svensk klassiker från 1905). Kan det bli bättre?

image21       image23

Nu ska jag bara käka lite lunch innan jag sätter igång. Lördag kväll har jag tänkt att vara färdig för på söndag ska jag på gudstjänst och sen jobba på kvällen.

Och idag är det...

Den fullspäckade gårdagen var en bra dag. De är så generösa mot oss här. Först fick vi lunchmacka och dricka av MSF, Studentavdelningen på Läkarförbundet. De hade ett erbjudande till oss om vi gick med där och då, nämligen halva priset på medlemsavgiften första året, bara 125 kr. Så jag gick med, för eller senare måste jag ju det ändå.

Sen hälsade ju ledningen oss välkomna och så fick vi varsin ryggsäck. Stor och rejäl, i lila och grått. Såklart stod det Karolinska Institutet på den. Och så fick vi en fralla till, med juice. Jättegott.

Efter det var det dags för Stefan Einhorn och det var en bra föreläsning men han sa typ det som står i hans bok: Konsten att vara snäll. Men jag ångrar inte att jag gick, det var trevligt.

Sen skulle jag ju till Filadelfia och lyssna på Niklas Pienso men ryktet nådde oss att han var sjuk och jag åkte hem till A isället. Vi fikade, pratade och tog det lugnt. Sen planerade vi lite till tre dagar. Vad vore påsken utan tre dagar?

När jag kom hem så syntes det att det varit hantverkare här. Lite förbättrade lister i toa och kök och lite smuts på golvet. Det var inte så farligt som jag trodde med smutsen och inte riktigt så snyggt som jag trodde med listerna. Jag orkade inte städa igår och tur var väl det för imorse ringde de och sa att de missat en list och frågade om de fick gå in och göra det idag. Det gick väl bra och i eftermiddags städade jag ordentligt. Sen åkte jag och handlade så nu har fredagskänslan infunnit sig. Eller? Är det inte fredag?

Ouups! Tog visst fel på dag. Men då får jag ju en dag till på mig att plugga till duggan.. Va bra!

image20

Dagens tips: Team Med Uppdrags nya hemsida: www.tmu.org

Min dag

06.45             Frukost
08.30-11.15 Föreläsning
11.15-12.15 Medecine Studerades Förbund bjuder på macka och dricka och informerar
12.15-14.00 Föreläsning
14.30             Hämta boken Doktor Glas utanför Medicinska bokhandeln
15.00-16.00 Ledningen hälsar oss välkomna till KI, mingel och tilltugg
16.00-17.00 Föreläsning med Stefan Einhorn
17.00             Äta något kanske?
18.30-20.00 Bibelstudie med Niklas Pienso i Filadelfiakyrkan
20.00 -          Träffa A

Glöm ej! 08.00-16.00 Arbeten skall utföras i min lägenhet. Jag har väl plockat bort alla sakerna nu?

Har jag lagom mycket att göra idag eller?

Nu ska jag gå igenom dagens föreläsningar till morgonkaffet

Ge mig mat!

Djupt försjunken i Cystisk fibros har jag inget annat att skiva om än just Cystisk fibros. På onsdag ska min lilla uppsats vara inlämnad och jag hade tänkt att göra klart den idag. Första delen som består av en liten introduktion till sjukdomen är klar och jag har referatet kvar att skriva. Det går ganska bra men jag insåg precis att magen kurrar. Jag har ju inte ätit något sen lunch! (Förutom kaffe då...)

Kvällens måltid består av ärtsoppa. Kanske ett knäckebröd till vore gott? Resten av ärtsoppan får fungera som lunch imorgon. Tråkigt men smidigt.

image19

Dagens lycka: Bokrean börjar snart!!

Skräll

Haha, vilken skräll..

image18

Knappast någon hade ens tänkt tanken att Johnson och Häggkvist inte skulle komma till finalen direkt. Jag tänkte att jag behöver inte rösta för det gör ju alla andra. Så det kan gå..

Melodifestivalen ikväll hördes ända ner till Tanzania. Iallafall det mesta av den

Inget vidare idag...

Lördagar för mig betyder numera två saker: Tvätt och melodikrysset. Jag tvättar ju inte varje lördag men idag körde jag en omgång. Men melodikrysset gick inte så bra idag. Det var några stycken som jag inte kunde. de där operasångerskorna som sjöng på 50 och 60-talet är liksom inte riktigt min grej. Mer melodifestival tycker jag att det ska vara, för det kan jag.

Och om 8 minuter börjar den andra deltävlingen med bland annat Carola. Tur för mig att SVT är snälla och sänder ut den på SVT-Play, annars hade jag ju inte kunnat se den eftersom jag inte ha någon TV. På tal om TV så ringde radiotjänst för någon vecka sedan och så här gick samtalet:

-Hej, jag ringer från Radiotjänst och du har visst flyttat?
-Ja, det har jag.
-Har du betalat TV-licensen?
-Nej, jag har ingen TV.
-Och du tänker inte skaffa någon eller?
-Nej, jag ska inte ha någon TV
-Okej. Men du vet vad som gäller om man har en?
-Ja, det vet jag.

Undra vilken gång i ordningen hon fick det svaret under den dagen. Fast jag sa ju faktiskt sanningen. Och kommer de och knackar på så har jag ju iallafall inte någon TV gömd i garderoben.

Annars har dagen ägnats åt att fördjupa mig i hur celler kommunicerar med varandra. Väldigt intressant.
Nu ska jag se på Kristian Luuk och hans gäng i Västerås

Fredag

Efter städ, mail, mat och annat fixande är det dags att ta sig an kvällens stora utmaning: The Cell. Tillsammans med lite lugn musik ska det nog gå bra. Och efter en tre timmars lång diskussion på engelska i eftermiddags så är det främande språket inget problem

Trevlig helg

Trampa i nerförsbacke?

Att min cykel återkommen lite nu och då i min blogg kanske inte är så konstigt eftersom vi är ganska bra kompisar. Varje dag umgås vi en liten stund.

Någon har ju sagt att man inte kan bromsa sig ur en uppförsbacke. Då borde man inte heller kunna trampa sig ur en nedförsbacke? Men det var precis det som jag fick göra idag. Jag skulle cykla hem från dagens föreläsning och det tog tid. Första biten sluttar det lite skönt nedför och man kan rulla lite lugnt. Men idag fick jag trampa på den lägsta av mina två växlar nedför hela backen. Så mycket blåste det. Och kallt var det. Fast solen sken jättemycket.

På grund av dessa vindar har mina cykelturer idag tagit lite längre tid än vanligt. Totalt tror jag att jag har varit ute i en timme eftersom jag cyklade till jobbet nu ikväll också.

Dagens konstaterande: Skönt att det snart är helg

Rutiner?!

Igår var jag på besök i det berömda Kistakollektivet. Det blev en kväll där maten gav sommarkänslor och umgänget  bestod av både nya och gamla vänner. Väldigt trevligt helt enkelt. Har du scannat något idag Alex?

På tal om helt enkelt så säger en av våra föreläsare det hela tiden. När han ska förklara något så säger han ungefär: Och när den gör så så blir det såhär helt enkelt. Och vem kan säga emot honom då? Det är ju bara så, helt enkelt.

Idag var jag på mitt nya jobb och genast längtade jag tillbaka lite till mitt gamla för att:
1. Där vet jag redan vad pensionärerna heter och vad de vill ha till frukost
2. Där vet jag redan hur man fyller i sin lönelapp och vilka koder som går till vilka dörrar
3. Där vet jag redan hur dagsrutinen ser ut och när vi gör vad
4. Där vet jag redan hur schemat ligger och var arbetskläderna finns
5. Där vet jag redan vilka pensionärer som man inte ska låta sig luras av

Men det finns mycket roligt med ett nytt jobb också. Förutom min nya högre lön så får man träffa en massa nya arbetskamrater (som inte verkar riktigt lika gnälliga som de förra) och man får en massa nya erfarenheter. Och som det verkar nu kan jag få jobba hur mycket som helst. Men där säger jag bestämt NEJ! Någon fritid måste jag ha. Till exempel ikväll: Bibelstudie med Niklas Pienso i Filadelfiakyrkan här i Stockholm

Dagens lycka: Mitt nya mobilabonnemang där jag ringer till Telia-mobiler och skickar SMS helt GRATIS!!

Räddar världen -ett stick i taget!

Som student på det stora universitetet i den stora staden så ges många chanser att vara försökskanin. Insatserna varierar mycket. Allt från att ligga inne under observation i några veckor och genomgå behandlingar till att bara fylla i ett papper. Det kanske låter lite läskigt men vad gör man inte för vetenskapen. Sanningen är den att det finns ett ganska strikt regelverk kring vad man får göra och hur man får göra det. Alla studier måste vara godkända av etiska rådet eller vad det är det heter.

Idag var jag försökskanin. Jag fick fylla i en bunt med papper med en massa frågor som handlade om hur jag kände mig i okika situationer och om jag mådde bra. Och sen fick jag lämna några provrör med blod också. De ska undersöka hur mina gener ser ut. Det hela tog ungefär 45 minuter och för besväret fick jag två biobiljetter. Tänk att jag kan rädda världen och få gå på bio som tack!

Helt smärtfritt är det ju inte. Det där sticket jag fick gör att min arm gör muskelryckningar. Den stackars venen är väl inte van vid att små plaströr inkräktar på dess område. Han återhämtar sig nog om en stund.

Imorgon har vi idrottsdag men jag tänker skolka. Inte för att någon kommer att märka det. Jag ska nämligen jobba första dagen på mitt nya jobb på ett äldreboende. Ska bli roligt!

Så mycket information

Idag var det inte tal om att ta det lte lugnt efter helgen utan rakt på cellen och alla dess små delar och funktioner. I ett rasande tempo dessutom. Under dagen har jag antecknat 15 sidor! Helt otroligt. Och allt vore ju frid och fröjd om jag nu inte bestämt mig för att skriva rent allt på datorn. Och dessutom försöka kika lite i den stora tjocka boken så att jag hinner med. Sakta men säkert går det framåt och jag ska nog bli klar ikväll. Ha tagit lite matpaus bara.

image16


En sak som jag har lärt mig idag är att det inte bara är våra gener som styr vad det är som händer med oss och hur vi ser ut. Det finns också signaler som sätter på eller av generna. Det är därför som enäggstvillingar blir lite olika även om de har exakt samma gener. Därför kanske man inte har fel på generna även om man har en genetisk sjukdom, det kanske är ett signalfel. Fast då har man ju inte en genetisk sjukdom i och för sig. Jaja, någon gång ska man väl fatta.

Imorgon är det nya föreläsningar som gäller. Tänker inte ge mig på att försöka säga vad de heter men det handlar om cellen iallafall.

Här har det vart tomt...

Helgen har inte varit den mest välbloggade inser jag nu. Jag får väl skylla på att jag har haft annat för mig. Brorsan har varit här över helgen, han kom i fredags eftermiddag och nu åker han med kusinerna hem. Vi har hunnit med ganska mycket slappande och någon film och sådär men också traskande på stan, gudstjänst och ett besök hos E ute i Bergshamra.

Nu ikväll väntar plugg, ska läsa igenom lite av det som kommer på morgondagens föreläsningar och skriva rent fredagens anteckningar.

Extremt tråkigt blogginlägg det här men fantasin innehåller inget mera.

S: Jag har fått din bok nu (eller min är det ju)..

Ny vecka, nya tag
(5 veckor till kvar tills påskuppehållet!!)

Vilken start...

Halv nio skulle vi börja idag. Jag var väl där vid tjugo över åtta och gick in i föreläsningssalen. Vid dörren fick jag två häften med information. Jag hängde av mig jackan och satte mig. Klockan går och eftersom lärarna ofta är i god tid så börjar jag fundera på var han kan vara. Det var första gången vi skulle ha honom idag. Vid fem över halv så kommer en stressad man in i lokalen. Han har datorn i högsta hugg, andan i halsen och regnbyxorna på. På lite skön finsk brytning ursäktar han sig att han är sen, han har visst försovit sig. Med ens välkomnar han oss och sätter igång sin information om det avsnitt vi nu ska börja samtidigt som han startar och kopplar in datorn och tar av sig regnbyxorna. Det visar sig vara en väldigt rolig man som tycker att cellbiologi är fantastiskt. Det är ju faktiskt så att alla patienter består av celler. Sant.

Efter en halvtimme pekar han uppåt de sista raderna och ber att någon ska "gå ut och se om det finns något gott där ute". Alla blir lite förvirrade men när han har förtydligat att han faktiskt hade beställe kaffe och kanelbulle till oss så är det någon som kollar. det var visst inte färdigt riktigt än, nej men då tar vi några saker till först. Lite senare tar vi rast och smaskar på kaffet och kanelbullarna.

Det blev en väldigt trevlig förmiddag. Hoppas att hela avsnittet blir lika trevligt.

Ordning och reda?!

Många av mina kära kursare tycker att jag är en väldigt ordningssam person. Främst beror det väl på att jag har ganska bra koll på vad som händer och när saker och ting händer. Typ när vi har föreläsning, vart vi ska vara, när nästa dugga är och vad som ingår i den. Att jag äger denna kunskap beror mest på att jag besöker vår kurswebb ganska ofta. För där kan man liksom läsa allt man behöver veta. Och sen hamnar det mesta av den informationen i min kalender. Så enkelt är det.

Men ordning har jag på fler sätt. Till exempel så har jag bestämt att torsdag är min städdag. Det är jättebra. Då behöver jag inte känna dåligt samvete över att det är lite skitigt på onsdagen för jag vet att jag ska städa dagen efter. Och så vet jag att när fredagen kommer så är det nystädat. Fast denna veckan fick jag byta dag eftersom jag inte är hemma imonkväll. Så då städade jag idag istället. Det tar ju bara en dryg timme för ytan är ju inte enorm om man säger så.

Imorgon börjar vi ett nytt avsnitt i vår kurs. det kallas för "Cellbiologi och utvecklingsbiologi". Det tråkiga namnet kan ju få vem som helst att vilja fly. Iallafall mig. Men jag har laddat med all infomation man kan få om detta avsnitt. Och nu ska jag bara plasta in den tunga tegelstenen som utgör kurslitteratur så är jag fit for fight att lära mig så mycket som möjligt. Den är iallafall röd och fin... Och på bilden kan man inte se hur tjock den är...

image15

På tal om ordning.. Nu måste jag göra morgondagens matlåda...

Bloggens 1-månadsdag!

Jag visste att det snart var dags för min blogg att fira en månad och så upptäckte jag precis att det är idag!!

Hipp hipp HURRA!!

image14

En trevlig månad har det varit och fler ska det bli

Hoppas ni vill fortsätta att följa med mig på mina äventyr

Semledags!

Efter att ha beklagat oss en stund över de svindyra semlorna på huvudstadens alla konditorier och caféer så bestämde vi oss för att gå hem till mig istället. En promenad och ett Konsumbesök senare anlände vi till mitt fina vita hus och började vår egen semmeltillverkning (Stavas det så?). 10 personer fick varsin semla. Nja, inte alla riktigt för de där glutenintolleranta och jag som är för kräsen för att äta semlor höll oss till glass istället. Men mysigt var det. Och så fick min kaffebryggare ställas inför sitt största provet hittills. Och han klarade det.

image13


Nu är det iallafall bevisat att 10 personer kan umgås i min lägenhet samtidigt och det helt utan problem. När alla sedan gått hem till sitt så gav jag mig ut på en skön promenad. Efter det tog jag en dusch och nu ska jag bara laga mat innan jag ska starta kvällens stund av plugg. Det är konstigt, så fort man har något plugg att göra så finns det tusen andra saker att göra. Jaja, kvällen är lång.

Lycka

Mina smålappar har verkligen kommit till användning. Minst en gång om dagen går jag igenom alla för att försöka lära mig och för varje dag så sitter de bättre och bättre. Idag gick vi igenom det sista inför onsdagens lilla prov och det är verkligen ett litet prov.. Ingen ironi här inte. Vi ska göra det och sen får vi rätta det själva och inga resultat ska visas upp. Jag tänker att jag måste lära mig det förr eller senare så varför inte göra det nu?

Idag var jag och köpte genomskinlig plast så att jag kan plasta in mina böcker. Jag ska ju snart börja slita på dem så det är bäst att vara väl förberedd. Det komiska är att vi läser så många olika avsnitt nu första terminen och då behöver vi så många olika böcker. Och det är lika bra att köpa de böckerna som är så pass omfattande att de räcker till kommande kurser också. Dem har fått på huvudet att vi ska läsa alla kurser integrerat och då läser vi lite av varje hela tiden. Nu har iallafall fjärde veckan börjat och jag har precis skickat in den sista inlämningen på vår första kurs. Mitt livs 6 första högskolepoäng är snart i hamn. Känns bra.

Imorgon ska vi ha föreläsning om "Blivande läkares psykiska hälsa" dvs hur vi ska klara oss igenom den här utbildningen utan att bli helt förstörda. Det finns ett uttryck som heter "Tiden läker alla sår -tiden sårar alla läkare" Vet inte hur mycket sanning som finns i det men har man bara huvudet upp och fötterna på jorden så ska nog det gå bra. Den andra föreläsningen imon heter "Unga människors alkoholvanor". Känner på mig att jag inte riktigt stämmer in i medelungdomen där. En del säger att läkarstudenterna är de som dricker mest. Vet inte om det är sant det heller, kanske får veta det imon..

Dagens lycka: Billiga tågbiljetter

Gospel för hela slanten

På mindre än 24 timmar har jag hört två olika gospelkörer. Båda två var bra på sitt sätt. Det gemensamma var att de båda hade helt otroligt bra komp. Man sitter bara och njuter.

Igår gjorde kom snön hit till Stockholm. det började igår eftermiddag med blötsnö, fortsatte under natten och det la sig ganska mycket på marken faktist. Det gjorde att cykeln fick stanna hemma idag och jag tog tunnelbanan till kyrkan istället. Men sen gick jag de där kilometerna hem så det jämnade väl ut sig kanske.

Annars har jag försökt lära mig de latinska orden. Vi ska ha ett litet självtest på dem på onsdag. Jag räknade och kom fram till att de är ungef'är 160 st. Och då ska man lära sig både det latinska namnet och placeringen på kroppen. Som tur är är det ganska logiskt. Till exempel heter pannlob Lobus Frontalis, och så heter pannbenet utanför Os Frontale, och bihålan däremellan heter Sinus Frontalis. Inte så dumt va?

I fredags var jag på ett äldreboende och träffade chefen där. Jag ska få jobba lite på helgerna ibland. Det ska bli skönt att få lite extrapengar och så har jag något att göra på helgen om jag skulle ha lite för lite att plugga eller så.. =)


För ung för melodikrysset...

Lördag förmiddag är en bra tid på veckan, då kan man äta frukost långsamt och (om man kommer upp i tid) lyssna på "Ring så spelar vi". Då känns det på riktigt att det är lördag. Idag hade jag bokat tvättid vid 8.30 så jag var liksom tvungen att gå upp. Då är det lagom att man hinner äta innan man ska ner och slänga in det nytvättade i tumlarn eller torkskåpet.

Iallafall så brukar jag också lyssna på Melodikrysset. Ett mycket trevligt program och det brukar gå bäst om man samtidigt kan kolla upp svaren på Wikipedia eller Google. Men idag gick det bara inte. Hur ska jag kunna veta vad verket, kompositerat 1891 heter på svenska? Jag måste vara för ung för det programmet. Får hitta på något annat att göra.

Igår var min vän E här och vi gjorde pannkakor, jättegott! När vi satt och snackade sen och fick fram lite gamla Idolklipp som vi tittade på så hittade vi ett med Carola. E sa att hon tyckte att Carola hade en så otroligt häftig röst och det var som om E ville få mig att tycka lika mycket om Carola som hon gjorde. Jag satt lite tyst och sen kom E plötsligt på att jag faktist har typ alla Carolas skivor. Haha, jättekul! Ingen mening att försöka frälsa en redan Carolafrälst...

Ryktet har nått mig att det är en gospelkonsert inne i stan i eftermiddag, så jag ska åka in och se om det kan vara något bra. Ska bara vika och stryka all min tvätt först...

RSS 2.0