Update!

Frekvensen på mina inlägg ligger väl på typ en vecka. Därför behövs det alltid en liten sammanfattning för vad som hänt sen sist...

Lördag
Handlar mat på förmiddagen. Linnea kommer vid lunch. Hon börjar med att åka för långt med tunnelbanan och sen har hon glömt mobilen på bussen som vi får ringa efter. Någon som är förvånad? Nja, har man inget att göra så skaffar man sig jobb. Vi pratar, äter lunch och åker sedan in till stan, hämtar mobilen och strosar runt på söder. Några affärer senare hamnar vi på ett café och fikar. Sen hyr vi en film, gör tacos och har lördagsmys.


En ny almanacka, ett av dagens fynd. Det blev den stora varianten.

Söndag
Startar dagen med amerikanska pannkakor och åker sen till kyrkan. Efter kyrkfika blir det fika på stan och sen mat på Kungshallen, innan vi drar till Globen för konsert med Kirk Franklin. Bla var Samuel Ljungblahd förband och han gjorde ett kanoninhopp i Kirks konsert. Kika på klippet här nedan, det är väl värt att se.

(Dagen.se: Samuel Ljungblahd - vanilla soul Kirk Franklin from dagen on Vimeo.)


Måndag
Linnea åker hemåt och jag åker till skolan. Föreläsningar mellan 8.15-16.40 var inte precis en drömstart på min vecka. Vi var väldigt sega kan man säga. Tur att vi bytte föreläsare emellanåt. Dagens ämnen var Perifer cirkulation, Hjärtlungscintigrafi, Bröstsmärta, Dyspne och Koagulation.

Tisdag
Startade dagen med 4 timmars EKG. Det var spännande och man lär sig mer och mer. Vi fortsatte efter lunch med lungfysiologi, en hel del repetition men lite nytt också. Vår föreläsare var en pensionerad man och han gjorde lungtesterna på sig själv. Det var nästan så man trodde att han skulle kola vippen där vid katetern. Efter det hade vi info om examensarbetet som vi ska göra på termin 7, alltså nästa vår.

Onsdag
Hade bytt tid på min helstatus övning idag eftersom jag trodde att jag skulle ha en restlektion på förmiddagen. (Jag missade några lektioner pga ett visst bröllop...) Så därför offrade jag min sovmorgon (gav den till en annan glad kursare) och var där tidigt för att hinna med allt. När jag var färdig med helstatuset och skulle gå på min rest upptäcker jag att jag tagit fel på månaden. Resten var den 11 dec och inte den 11 nov som jag trodde. Allt slit i onödan. Suck. På eftermiddagen hade vi två seminarie och ikväll har jag haft hemgruppen hör hos mig. Ikväll var vi hela 3 stycken! Brukar vara fler men ibland blir det så att nästan ingen kan.

Imon ska jag till skolan, eller sjukhuset rättare sagt. Är bara på sjukhuset numera. Vi spenderar den mesta tiden i källaren, långt från patienter, men ibland får vi ta trapporna upp och leka doktor lite grann. Imon på morgonen ska vi få gå klinisk rond. Vet inte riktigt vad det innebär, men det låter kul. Sen på eftermiddagen ska jag iväg och träffa lärare på läkarprogrammet. Jag och en till student ska presentera lite tankar som man kan ha som student, och vad vi funderar på.

Nu är det dags att sova..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0